Cum se încurajează sportul la Brașov!

Robert Cadar November 9, 2017
3 people like this post

In ultima perioada am vazut tot felul de postari despre sport, o viata sanatoasa si se simte oriunde in tara o pofta de miscare indiferent de felul in care se face miscare. Eu pot sa confirm ca miscarea inseamna sanatate, de mai bine de un an ma lupt cu o forma rara de cancer si totusi pasiunea pentru alergare a ramas si am alergat in acest an 500km, normal ca am stricat un pic standardele medicale, dar eu de fel sunt putin atipic.

Totusi vorbeam de miscare avem la nivel politic foarte multi brasoveni care ar putea misca ceva acolo sus si totusi nu se intampla nimic in Brasov, nu avem macar o pista de atletism, o amarata de pista de 400m, asta in timp ce altii se lauda cu tot felul de proiecte SF de stadioane si sali polivalente, dar nu suntem in stare sa facem macar un traseu la standarde europene de piste de bicicleta in Brasov.

Singurele evenimente care promoveaza sportul si sunt organizate cu adevarat profesional sunt prin primavara Semimaraton  Brasov Intersport sau Brasov Marathon si lista poate continua, mai avem si AJA Brasov care a inceput sa miste si sa organizeze evenimente frumoase obligand intr-un fel sa scoata brasovenii din casa, insa educatia asta trebuie creata din scoala, aici este o problema, poate in scoli s-ar face mai mult sport, dar nu ai unde, apoi acasa noua generatie mai bine stau pe o tableta pe un calculator si sunt usor de pacalit sa ramana in casa.

Ma gandesc ca un adult face un efort destul de mare sa iasa la o alergare care practic e iesirea din zona de confort, nimic nu este usor in viata asta, trebuie doar sa vrei. O provocare in plus este si vremea, se apropie sezonul rece si multi dintre noi cred ca este mai sigur sa stai la caldurica, ei bine daca sanatatea imi va permite eu voi alerga toata iarna, mai ales ca eu am incercat sa motivez pe cei din jurul meu sa iasa la o alergare prin comunitatea #alergBrasovul in fiecare marti si joi pe timpul verii.

Mai nou au inceput antrenamentele si alergarile de grup pentru Semimaraton Brasov Intersport 2018, acestea sunt coordonate de Adrian Iordache in fiecare miercuri de la 18.30 pe aleea de sub Tampa sau in fiecare duminica de la ora 9.00 cu punct de intalnire la Pietrele lui Solomon. Alergarile si exercitiile se fac in functie de nivelul fiecarui alergator, poti alerga 2km, 4km, 6km sau chiar 10km, detalii voi posta mereu pe pagina #alergBrasovul sau gasiti si pe pagina oficial Semimaraton Brasov Intersport .

V-am dat exemple bune, avem si negative in care sportul sau ce ar trebui sa insemne o motivare de a iesi la alergat este doar un fel de a cheltui niste bani, este doar ceva de tocat niste bani, acest exemplu mi l-au dat cei de la Asociatia 15 noiembrie 1987 care de cativa ani buni organizeaza Crosul 15 noiembrie 1987, organizarea lasa de dorit in fiecare an, cine doreste sa participe nu gaseste informatii despre eveniment, comunicarea lor cu publicul in general lasa de dorit.

Au peste 25 de editii si nu au invatat nimic din asta, nu au o promovare a evenimentului evidenta, nu au macar o amarata de medalie pentru cei care participa si in urma discutiei mele de saptamana trecuta cand au sters toata discutia vad ca au inceput sa actualizeze site-ul care era actualizat ultima data in 2014 daca nu ma insel.

Concluzia este una singura, miscarea inseamna sanatate, faceti sport, miscare pentru voi in primul rand si poate nu ar strica sa mai vedem si vedetele politice ca sprijina acest lucru cu fapte ca de vorbe ne-am saturat toti!

  • 0
  • 2681