Incepe Sibiu International Street ART Festival

Incepe Sibiu International Street ART Festival

StreetArtFestival2016

„Străinii sunt mai obișnuiți cu street art-ul, îl apreciază ca oricare altă formă de artă și sunt încântați să găsească în Sibiu atracții turistice alternative, în completarea obiectivelor tradiționale din Centrul Istoric. Anul acesta, spre exemplu, ne-a dat elan mesajul unei persoane din Polonia, Magdalena, trimis pe pagina noastră de Facebook: spunea că nu este familiarizată cu locul, dar unul dintre motivele pentru care a ales să viziteze Sibiul este chiar festivalul nostru. Aceasta a fost pentru noi încă a fost o dovadă că ecourile SISAF sunt mari, cu atât mai mult cu cât arta pe care o promovăm este una accesibilă oricui. Astfel, pot intra ușor în contact cu ea atât sibienii din vecinătatea lucrărilor, cei care trec tangențial pe lângă acestea, cât și copiii, părinții sau dascălii din cadrul școlilor pictate”, explică Florina Vlad, art director Sibiu International Street ART Festival.

Pe lângă realizarea picturilor murale, în cadrul festivalului vor mai avea loc workshop-uri, conferințe, proiecții şi concerte, toate cuprinse în cadrul programului prin care se urmărește animarea atmosferei cu activități conexe, pe placul celor care iubesc urbanul, în general, și arta stradală, în particular.

  • Luni, 22 august 2016, ora 19:00 – Lansare documentar: „Street Art Festival 2015” + „Tur de artă cu Răzvan Pop” la Librăria Habitus (Piața Mică, nr. 4).
  • Marți, 23 august 2016, ora 16:00 – Dans stradal cu Trupa Kolorat pe str. Nicolae Bălcescu.
  • Miercuri, 24 august 2016, ora 16:00 – Dans stradal cu Trupa Kolorat pe str. Nicolae Bălcescu; ora 17:00 – Întâlnire-dialog cu Lia și Dan Perjovschi cu tema „De ce pictăm ziduri” la Librăria Habitus.
  • Joi, 25 august 2016, ora 15:00 – Workshop cu Alexandra Zidariu, Lucia și Cătălin Precup la Școala Gimnazială nr. 4 (str. Spartacus, nr. 4-6); ora 17:00 – Conferință cu tema „Spațiul urban – al meu, al tău, al nostru” cu Ciprian Ciocan la Librăria Habitus; ora 20:00 – Concert Răzvan Mate și DJ Adub în Piața Huet.
  • Vineri, 26 august 2016, ora 20:00 – Concert All This Band în Piața Huet.
  • Sâmbătă, 27 august 2016, ora 19:30 – Concert unplugged Sergiu Bolotă în Piața Huet; ora 20:00 – Concert Cedry2k în Piața Huet.
  • Duminică, 28 august 2016, ora 13:00 – Street Art Tour – Tur cu bicicletele, cu plecare de la Ziarul Orizontal (Perjovschi), Teatrul Radu Stanca, prin oraș, 11 locații.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!