Azi începe Dracula Film Festival la Brașov

Robert Cadar October 18, 2017
0 people like this post

Cum am vazut in online de azi Brasovul se transforma intr-un oras de groaza, incepe un Dracula Film Festival, un eveniment pe care il respect, insa Brasovul este total diferit cand vorbim despre organizarea de evenimente, mai ales daca il pui in balanta cu alte orase, de exemplu Cluj sau Sibiu. Urasc evenimentele care sunt organizate in stil “comunist”, adica primaria aloca o suma de bani pentru organizare, iar aceasta este tocata intr-un grup restrans fara un beneficiu real concentrat pe eveniment.

A nu se intelege ca am avut vreodata pretentia sa primesc bani pentru a promova evenimentele culturale si educationale pe care mereu mi-am dorit sa le sprijin cu mare drag, fara a avea vreun castig, inca mai fac acest lucru si din cand in cand mai trimit un mesaj organizatorilor, unii sunt foarte deschisi, altii nu raspund la mesaje sau se bazeaza pe like-urile de pe facebook vandute pe bani grei.

Din cauza asta am ajuns cu tara asta unde suntem, revenim la evenimentul care incepe azi la Brasov, ideea din spatele lui este una buna, are si parti foarte bine gandite, de exemplu donarea de sange, insa nu am inteles din nou reticienta organizatorilor de a promova evenimentul numai prin anumite canale, in fond nu e problema mea, ideea pe care orice organizator de evenimente trebuie sa o inteleaga este ca mai multe canale de promovare, inseamna vizibilitate mai mare pentru eveniment, desigur nu putem promova un eveniment in orice mod.

Cam atat am avut de spus, iar la cererea publicului ( de cateva zile apar cautari pe blog despre eveniment) am preluat unul din mesajele organizatorului si il voi publica aici pentru ca imi respect cititorii si le ascult cererea, insa mi-as dori un oras plin de evenimente ca la Cluj sau Sibiu, in acest moment Brasovul este sarac si plin de impresii, care nu ajuta pe nimeni.

Azi, 18 octombrie, la Brașov începe cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. Până pe 22 octombrie, Brașovul va găzdui, în șase locații ale orașului, peste 55 de filme, din 16 țări, conferințe și workshop-uri.

mother!, cel mai recent și controversat film scris și regizat de Darren Aronofsky, cu Jeniffer Lawrence și Javier Bardem în rolurile principale, va rula în deschiderea festivalului. Lungmetrajul, a cărui premieră a avut loc în cadrul Festivalului de la Veneția, spune povestea unui cuplu, scos din rutina zilnică de sosirea neașteptată a unor oaspeți care le vor da peste cap existența.

Fanii filmelor horror vor putea vedea cele mai noi producții străine și autohtone atât în cadrul competițiilor de lungmetraj și scurtmetraj ale Dracula FF, cât și în afara lor. Printre acestea se numără și indie-ul autohton cu vampiri, The Wanderers, în regia lui Dragoș Buliga, cu renumitul actor american Armand Assante în rolul principal. Acesta va fi prezent la proiecția filmului sâmbătă, 21 octombrie, alături de regizorul filmului, Dragoș Buliga.

Regizorul american George A. Romero, al cărui film cult “Night of the Living Dead” a lansat un nou gen cinematografic, cel al peliculelor cu zombie, va fi omagiat la Dracula Film Festival în secțiunea 3 x 3/ In Memoriam. Night of the Living Dead (SUA, 1968), Land of the Dead (SUA, 2005) și Creepshow (SUA, 1982) vor rula la Cinemateca Patria.

De-a lungul celor cinci zile de festival, spectatorii vor putea participa nu doar la proiecții de film, ci și la evenimente alternative.

Iubitorii filmelor cu zombie au ocazia de lua parte la primul zombie walk organizat la Brașov, vineri, 20 octombrie, începând cu ora 18.00, pe traseul Modarom – Strada Republicii – Piața Sfatului.

Sâmbătă, 21 octombrie, la HOF Cafe, va avea loc un workshop dedicat producțiilor autohtone de horror, la care vor participa regizorii Dragoș Buliga, Tudor Botezatu, Andrei Huțuleac, Octavian Repede, Massimiliano Nardulli, precum și producătorul Andrei Boncea.

Duminică, 22 octombrie, la Cinemateca Patria, Viasat History prezintă, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie, conferința “Dracula vă invită în RSR”. Evenimentul va fi moderat de istoricul Nicolae Pepene, autor al documentației „Dracula, agent de voiaj”, în care prezintă un aspect spectaculos atât al istoriografiei românești recente, cât și al istoriei turismului românesc – valorificarea comercială de către autorităţile românești comuniste a mitului comercial Dracula și „disputa” dintre personajul literar creat de Bram Stoker și personajul istoric Vlad Ţepeș.

Bilete pentru proiecțiile Dracula Film Festival se pot achiziționa de aici: http://biletebrasov.ro/event/dracula-film-fest-2017/

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

  • 0
  • 866