Galeria Terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale la Brasov

Galeria Terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale la Brasov

Să trăiești în România cu o dizabilitate este aproape o condamnare. În primul rând a părinților, ulterior a copiilor. Există totuși oameni care refuză să se lase înghițiți de sistem și își croiesc drumul cu speranță, motivați de viziunea unei societăți incluzive. O infimă parte dintre aceștia și-au propus să organizeze un eveniment unic în România, prin care să se creeze punți între terapeuții locali și părinții copiilor al căror potențial maxim de dezvoltare stă în accesul la aceste terapii.

Proiectul Galeriei a fost inițiat de Asociația Albert și zâmbete și a beneficiat de susțierea partenerilor organizatori: Fundația Comunitară Brașov, Brașov Business Park, Kron-Tour Expo Fairs & Exhibitions și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, alături de care și-au propus pentru toamna lui 2017 să fie participanți activi la modelarea unui viitor luminos pentru copiii cu nevoi speciale.

Astfel, în zilele de 29 și 30 Septembrie, la Brașov Business Park, în cadrul “Galeriei Terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale”, participanții vor avea ocazia să se intereseze de serviciile celor 40 terapeuți specializați, anume aleși pentru a prezenta o paletă de terapii diversă, prin care să se poată răspunde nevoilor copiilor în funcție de specificul afecțiunilor acestora.

De asemenea, organizatorii au pregătit o serie de workshopuri, conferințe și activități distractive pentru cei mici. Programul, exceptând activitățile pentru copii, poate fi consultat mai jos.

Asociația ”Albert și Zâmbete” s-a născut și a crescut inspirată din realitatea și provocările unei experiențe speciale din ultimii trei ani. Este vorba despre drumul pe care ni l-a deschis Albert, un drum al dezvoltării noastre ca părinții, pe care-l parcurgem împreună încercând să-i oferim mediul propice pentru a-și atinge maximul de potențial. Ne-am dat curând seama că acest drum se parcurge alături de oameni, uneori oameni care împărtășesc aceeași poveste, aceleași experiențe. Ne-am dorit să dezvoltăm proiecte sociale, de impact, pentru copiii cu nevoi speciale, să răspundem nevoilor acestei comunități prin oportunități de informare, dezvoltare și integrare a tuturor resurselor de care dispunem.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!