Gala Naționala a Voluntarilor 2013

Gala Naționala a Voluntarilor 2013

gala

Despre evenimentele sociale in care sunt implicate diverse institutii si ONG-uri am mai vorbit, insa imi sunt tare dragi asa ca azi va anunt ca s-a dat startul nominalizarilor la cea de-a treia editie a Galei Nationale a Voluntarilor, o initiativa care premiaza meritele voluntariatului din toate domeniile de activitate.

3 saptamani este timpul pus la dispozitie (17 octombrie-12 noiembrie 2013), in care ONG-urile, companiile sau institutiile publice pot face nominalizari  accesand  site-ul www.galavoluntarilor.ro .

Ca tot veni vorba despre voluntariat, parca imi aduc aminte de primul proiect de voluntariat la care am participat in 2010, Let’s do it Romania, cred ca acolo a inceput tot, a fost scanteia de care am avut nevoie pentru a activa voluntarul din mine.  Fiind un iubitor de natura, calator pe toate coclaurile posibile m-a incantat maxim sa imi iau ca sarcina cartarea orasului unde locuiesc si semnalarea punctelor unde existau cantitati considerabile de gunoaie. Recunosc ca m-am intrecut pe mine, sau sa spun ca gunoaiele reperate m-au depasit oarecum, dar activitatea in sine mi-a adus o satisfactie care ar fi greu de descris in cuvinte, e sentimentul de multumire pe care il simti cand practici cu placere voluntariatul .

Cea mai mare surpriza poate a fost chiar in ziua cand in toata tara se facea curatenie, am ales sa ma alatur unui grup de voluntari de la o firma din oras dand o mana de ajutor in lupta cu gunoaiele, dar in acelasi timp sa imortalizez aceste clipe unice prin obiectivul aparatului meu foto. La nici 20 de metri de grupul nostru observ un jeep care opreste iar soferul incepe de arunce fara oprire niste ambalaje din jeep acolo pe camp, hmmm… cum sa nu imi sara mustarul, insa cu calm am facut cateva cadre si apoi am strigat grupul de voluntari sa le arat ce fac unii in timp de noi faceam curat.

Continuarea este una demna de scenariul unui film, omul a demarat in tromba,  insa luni la prima ora a dat cu subsemnatul la garda de mediu, primarie si tot asa, banuiesc si sper ca a fost ultima oara cand a aruncat ambalajele pe camp, cat despre mine, eram tare mandru de isprava mea . Anii au trecut si acum sunt angrenat trup si suflet in doua proiecte sociale, primul este o fundatie care se ocupa de persoanele cu dizabilitati unde fac parte acum chiar din consiliul de conducere (Fundatia Rafael), iar al doi-lea este initiativa sociala Plantam fapte bune in Romania, unde de aproape doi ani tin un ochi pe padurea din judetul Brasov si planuiesc o actiune de impadurire incadrata in conditiile impuse de aceasta initiativa.

De ce v-am povestit aceste lucruri, pai ca sa va faceti o idee ca voluntariatul poate aduce si satisfactii placute chiar daca nu sunt unele materiale, e greu de explicat in cuvinte, dar simti totusi ca lumea se schimba si unul din motive esti chiar TU !

Despre competiția Gala Naționala a Voluntarilor,  este realizata cu sprijinul Ministerului, Tineretului și Sportului, Complexului Național Sportiv ”Lia Manoliu”, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor  Vârstnice  și Reprezentanței Comisiei Europene la București  si bineinteles sustinuta de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in RomaniaRaed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen, și Zoli Toth.

Gala Națională a Voluntarilor este un eveniment anual care oferă un loc de cinste voluntarilor din România o binemeritată recunoştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Mai multe informaţii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum şi condițiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competiției www.galavoluntarilor.ro.  – Pentru mai multe detalii, accesează secțiunea Regulament.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!