Festivalul Musica Coronensis la final

Festivalul Musica Coronensis la final

Festival-Musica-Coronensis-2013-4

Joi, 17 octombrie, de la ora 19:00, vor răsuna în Biserica Neagră acordurile ultimului concert al ediţiei din acest an a Festivalului Musica Coronensis.

 Concertul vocal-simfonic de final va aduce împreună muzicieni braşoveni şi invitaţi din străinătate, care vor interpreta cel mai amplu şi mai important oratoriu al secolului al XIX-lea: „Elias” („Ilie”) de Felix Mendelssohn-Bartholdy. Corul Bach al Bisericii Negre, la aniversarea a 80 de ani de activitate muzicală, a invitat Corul Bach din Hanovra (Germania), soprana Cristina Radu (Braşov), mezzosoprana Mihaela Binder-Ungureanu (Viena), tenorul Cezar Dima (Rhein, Germania) şi baritonul Torsten Gödde (Hanovra) să fie parte din concertul extraordinar susţinut alături de orchestra Filarminicii Braşov sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt.

 „Dumnezeu oferă credincioşilor motive nesperate de încredere şi speranţă pentru viaţa de zi cu zi. Acesta este mesajul final al oratoriului “Elias”, pe care dorim să îl împărtăşim cu ocazia ultimului concert al festivalului“, a declarat Christian Plajer, prim-preot al Bisericii Negre

 Biletul de intrare (20 lei) poate fi procurat de la casa de bilete a Filarmonicii Braşov, precum şi de la Biserica Neagră. Accesul la concert se va face începând cu ora 18:30.

 „Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov şi Ambasada Germaniei la Bucureşti doresc să le mulţumească, în calitate de organizatori, tuturor celor care au participat la Musica Coronensis şi speră ca acest festival să rămână în continuare un punct de reper pentru viaţa culturală a Braşovului“, a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul festivalului.

 Cu acest concert ediţia a XI-a a Festivalului Musica Coronensis se încheie, după şase zile în care Braşovul a celebrat muzica şi muzicienii săi şi a fost gazda unor evenimente speciale cu participarea a distinşi invitaţi din ţară şi de peste hotare.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!