Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi – Ediţia a V-a la Teatrul Constantin Nottara

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi – Ediţia a V-a la Teatrul Constantin Nottara

Notara

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi – Ediţia a V-a

         Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi. Evenimentul se desfăşoară în perioada 19-20 noiembrie 2013, la Teatrul Constantin Nottara – Bucureşti, instituţie teatrală parteneră care a găzduit cu generozitate  toate ediţiile anterioare ale festivalului.

         In acest context  în data de 19.11.2013 , începând cu orele 19.00,  trupa de teatru  a Penitenciarului Codlea  compusă din noua persoane private de libertate clasificate în regim deschis si semideschis , a oferit  reprezentaţia  piesei ,, Fundaţia “de Buero Vallejo.

          Este a cincea piesă de teatru pusă în scenă sub îndrumarea domnului Gabriel Costea, actor la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, după piesele „Colonelul şi păsările “de Hristo Boicev în 2009 ,  „Ciclopul” de Euripide în 2010 , „Soldatul Svejk” de Jaroslaw Hasek în 2011 şi ,, D ale Caragialelui” în 2012.

          Piesele de teatru Familia Adams, Fundaţia, Biloxi Blues, Alchimia, Confesiuni, Macbeth – puse în scenă de penitenciarele Arad, Codlea, Baia Mare, Brăila, Jilava şi Rahova – au fost selecţionate dintr-un număr de 20 de piese de teatru şi vor fi interpretate de către 60 de  deţinuţi – actori.

          Festivalul de Teatru pentru Deținuți este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a foştilor deţinuţi.

          Evenimentul, organizat şi coordonat de către Direcţia Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a beneficiat de susţinere financiară din partea Înfrăţirea Sfânta Xenia-Salonic şi Global Commercium Development.

  •  Comisar şef de penitenciare Dan RUSU
  • Purtător de cuvânt
  • Penitenciarul Codlea

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!