Festivalul de Teatru de la Sibiu, un dialog cu viata !

Festivalul de Teatru de la Sibiu, un dialog cu viata !

Festivalul de teatru Sibiu

Iubitor de teatru  ? cum nu ai auzit pana acum de Festivalul de Teatru de la Sibiu … atunci e momentul sa afli la fata locului ce inseamna FITS.

Festivalul de Teatru de la Sibiu este un eveniment de renume in lumea culturala care a fost adus in atentia publicului pentru prima data in anul 1995 de catre un grup de initiativa condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu. Cu timpul FITS sau Festivalul de Teatru de la Sibiu a devenit cunoscut in intreaga lume, purtand cu el si imaginea Romaniei peste hotare.

Catalogat ca unul din cele mai mari evenimente culturale din lumea, FITS a adus beneficii considerabile Romaniei in ceea ce priveste turismul cultural prin promovarea excelentei, transformand 10 zile Sibiul intr-o scena uriasa alaturi de peste 2500 de invitati din peste 50 de tari, 300 de evenimente, 150 de premiere, 60 de spatii care emana cultura pura in perioada desfasurarii festivalului, peste 600.000 de spectatori iubitori de teatru.

Teatrul este si pentru mine o arta un forma pura, liber exprimata intr-un cadru numit scena, viata noastra este insusi o piesa de teatru jucata pe cea mai mare scena a lumii, teatrul este locul unde vezi viata fara niciunfel de masca, uiti de griji si te lasi purtat grandioasa lume plina de actorisi  situatii, o lume care pentru unii valoreaza mai mult decat orice comoara de pe aceasta lume!

Chiar daca nu am sa pot ajunge in acest an la Sibiu cu ocazia celebrarii a editiei numarul 20 a Festivalului de Teatru de la Sibiu,  doresc echipei care sta in spatele acestui eveniment multa putere de munca si sa nu uite ca exista si oameni care apreciaza atat scena, oamenii de pe scena dar si pe cei care stau in spatele scenei, faceti o treaba excelenta si meritati toate laudele cu excelenta !

Mai jos aveti un mic material video de anul trecut de la Festivalul de Teatru de la Sibiu, mai multe informatii puteti citi aici :

 http://www.sibfest.ro/scurt-istoric.html

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!