Feeric Fashion Days 2013 – Lumea modei se muta la Sibiu!

Feeric Fashion Days 2013 – Lumea modei se muta la Sibiu!

Feeric Fashion Days

Header-ul nostru a prins culoare de cateva zile si va anunta cu mare tam, tam despre cel mai mare festival de moda din Romania care se va tine la Sibiu in perioada 25-30 iunie, pana una alta in spatele acestui eveniment se lucreaza deja intens, iar eu am sa va pregatesc acum un mic reminder despre cum a fost anul trecut la Feeric Fashion Days, ce inseamna aceasta feerie ? cu ce ne-a incantat anul trecut Mitichi Preda si echipa lui destoinica ? pai hai sa vedem :

Expozitii de fotografie, expozitii de pictura, proiectii video, workshopuri, conferinta de presa, recitaluri, dans, piesa de teatru, concerte, toate acestea sunt evenimente care isi propun sa informeze, sa educe si sa conecteze privitorul la prezentarile de colectii din festival. Acestea i-au solicitat la maxim capacitatile de organizare Mitichi si echipei lui.

Events & Performances / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Sibiul e SMART in acest an, asa ca bazele unei colaborari studentii de la ULBS de la sectia de design vestimentar este una binevenita . Unul din lucrurile SMART facute anul trecut a fost instalatia dinamica creata de ei. Anul acesta se pare ca traditia merge mai departe.

Prezentare ULBS / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Cel mai “traznit” show al editiei trecute a fost cel conceput pentru Bianca Popp (Biancula). Un tramvai, 2km de “pasarela”, 20 de modele, o colectie armonioasa si un vagon de jurnalisti, cameramani si fotografi. Ce a iesit? puteti vedea in clip. Ce show va sustine Bianca anul acesta la Feeric, si ce colectie prezinta? vom vedea!

Prezentare Bianca Popp / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Show-urile individuale din festival isi propun sa evidentize cat mai bine colectiile speciale, dar in acelasi timp sa valorifice spatii emblematice pentru Sibiu, sau comune. Lucian Rusu a avut parte anul trecut de o regie inedita pe strada Cetatii, prin cele 2 turnuri si pe balconul de aparare al bastionului. Anul acesta fiecare seara se va incheia cu o prezentare de amploare in centrul istoric.

Prezentare Lucian Rusu / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Exact asa o vreme frumoasa ca azi, cu soare si adieri de vant, a fost acum aproape un an cand Antonia Giurgiu a prezentat la Palatul Brukenthal din Avrig colectia sa. Pentru cei 300 de oameni prezenti si pentru modele fost una din cele mai elegante prezentari din festival. Anul acesta Palatul Brukenthal gazduieste evenimente importante din Feeric Fashion Days.

Prezentare Antonia Giurgiu / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Nascuta dintr-un concept comun, al lui Mitichi Preda si al Bibliotecii Judetene Astra, prezentarea de anul trecut a Simonei Semen a deschis publicului usile vechiului sediu al bibliotecii, proaspat renovat. “Lectura e la moda” asa s-a numit conceptul dar e mereu actual.

Prezentare Simona Semen / FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

Tot anul trecut, cel mai spectaculos eveniment al primei zile a fost vernisajul expozitiei de fotografie de moda din Piata Mare, pe suportul inedit format din cuburi cu latura de 2m, iluminate din interior. Au expus Oltin Dogaru, Andreea Retinschi, Mike Weis si M calendar. In acest an organizatorii au pregatit multe surprize, chiar si o aplicatie pentru SmartPhone !  Tineti aproape va vom aduce toate noutatile de la Feeric Fashion Days si in acest an !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!