Faci bani din blog?

Robert Cadar November 12, 2017
0 people like this post

O intrebare care vine mereu din partea celor care ma citesc sau de la prietenii mei . Deci a scrie pe un blog nu inseamna de fiecare data sa cauti o metoda de a face banuti, cel putin in cazul meu asa este. La inceput cand scriam eram curios sa primesc tot felul de provocari. Am participat alaturi de alti bloggeri la competitii unde aveai tot felul de teme si subiecte despre care sa postezi pe blog. Acum e deja mult timp de cand scriu din placere.

Brasovul oricum este atipic cand vorbesti de social media si marketing, daca ai asteptari si crezi 100% ca se vor intampla ei bine nu se vor intampla, iar daca nu te astepti sa prinda ceva in vreo campanie, culmea e ca se va intampla. Desigur sunt oameni si oameni care vin cu tot felul de cereri si pretentii, in privinta asta am devenit foarte transant si le spun in fata, facem asta, asta si asta si va fi ok, va dau date si un raport dupa  asta chiar daca sunt inca oameni care cred ca like-urile  vand, nu vand nimic.

Nu ocolesc raspunsul, blogul imi aduce un castig suplimentar din cand in cand, asta cand sunt de acord cu ce mi se propune si am o libertate de a scrie si a da o nota personala pe subiectul dat. Totusi nu va ganditi ca ma voi imbogati din asta, sunt taxele pe care le platesti la stat, sunt serviciile de hosting pentru blog care sunt platite anual si daca tragi linie ramane ceva, o parte din acest ceva este mereu reinvestit in postarile platite pe publicul tinta (in general 10% din suma platita merge acolo, in acest fel si clientul e sigur multumit), iar restul intra tot in blog in diferite imbunatatiri pe partea de serviciu al blogului care ajuta la functionarea lui sau anumite concursuri care fac blogul sa creasca.

De exemplu din banutii de la ultimul contract am incercat sa iau pe cineva cu mine in tabara de social media din decembrie, ma refer la bloggeri din Brasov, nu a fost sa fie, aveau planuri asa ca cine stie unde voi investi acesti banuti, ma gandesc sa fac un concurs cu un bilet, doua la Untold 2018. Multi poate ma vor critica ca pot folosi banii la tratamentul meu impotriva cancerului, va spun un secret, banii sunt ochiul dracului si niciodata nu mi-a placut sa strang bani, oricum toti plecam fara bani dupa o viata si atunci ce folos, mereu mi-a placut sa daruiesc iar forma asta rara de cancer cu care ma lupt nu mi-a rapid darul asta.

Iar Dumnezeu e sus si mereu a fost langa mine daca am avut nevoie de o suma mai mare de bani, pare sa fie atent ca mereu daruiesc, va spun si un exemplu frumos intamplat zilele trecute, stiti campania MagicHome initiata de Melania Medeleanu, am acceptat si eu sa donez lunar 2 euro, desi multi mi-au spus ca eu as putea face o astfel de campanie pentru mine, ce credeti ca s-a intamplat a doua zi? am primit pe platforma de donatii unde strang fonduri pentru a incerca un nou tratament o donatie cu recurenta lunara de 25 euro, deci Dumnezeu exista.

Revenind la blog, am observat multe bloguri noi si oameni dornici sa scrie chiar si in Brasov, mi-ar place sa aflu ce bloguri brasovene cititi si aici ma refer la bloguri care scriu macar lunar, sunt multe bloguri care nu au continut nou de cativa ani deci lasati un comentariu aici sa ii cunoastem si noi pe acesti oameni, eu pot sa va dau deja cateva bloguri din Brasov pe care sa le cititi:

Zoso, Dorin, Tudor, Rivi, Manu, Daniel, Camelia, Roxana, Dana, Petronela, Ovidiu, Claudia, Robert, Flavius, Adrian.

 Photo credit: Thomas Hawk via Visual Hunt / CC BY-NC

  • 1
  • 1654

Comments (1 people commented this post)

  • avatar image

    psi

    November 13, 2017
    poate că suntem atipici, robert, dar ceea ce ne leagă- pe unii dintre noi, brașovenii- este prietenia, omenia. și chiar dacă nu fac bani din blog, eu zic că multe lucruri faine mi s-au întâmplat datorită lui: v-am cunoscut pe voi și asta nu are preț, am câștigat niște vacanțe și am învățat de la scriitori. multe cărți am văzut născându-se din întâlnirile acestea. :)