Facebook vs. Twitter

Facebook vs. Twitter

Aveam de gand sa scriu de mult despre diferenta dintre twitter si facebook, iar in lumina ultimelor evenimente de pe facebook cand multi utilizatori cu voce au indraznit sa-si spuna off-ul si au fost blocati, am indraznit si eu sa scriu despre cele doua retele sociale despre care multi ar spune ca sunt oarecum la fel, ei bine nu sunt.

Poate ati auzit sau nu de twitter, este o retea sociala ca si facebook, insa acolo nu te împrietenești cu nimeni dar ai optiunea de urmărire. Chiar m-am uitat zilele trecute, sunt foarte multe multe conturi de twitter abandonate de un an, doi, trei, desigur ma refer la conturile utilizatorilor din Romania.

Posibil sa aveti un cont acolo dar sa nu il folositi, asa a fost si cazul meu, cativa ani nu l-am folosit, noroc cu Manafu si evenimentele faine de social media asa m-am împrietenit si eu cu twitter. Acum pot sa spun ca il folosesc de aproape 2 ani, iar in ultimul timp imi place sa stau mai mult pe twitter, e mai aerisit si vezi mult mai repede informatiile relevante pentru tine, evident dupa ce ai ales sa urmaresti conturile de interes pentru tine.

Pe Facebook toata lumea stie tot, comenteaza la orice, iar informatia de care ai nevoie se pierde sau o vezi cand deja nu mai este relevanta, e drept eu am un numar maxim de prieteni pe contul personal de facebook, asta face si mai greu sa vezi anumite informatii in actualizarile retelei. Pe cand la twitter urmaresc cateva sute de conturi si chiar daca nu intru cateva ore pe retea pot vedea cu usurinta anumite postari.

Daca maine facebook ar disparea, sunt curios cum s-ar comporta cei care isi pierd probabil si jumatate din zi pe reteaua sociala, s-ar popula si la noi twitter-ul? greu sa spus, twitter nu pare o retea accesibila oricui, desi este, iar postarile de acolo nu mi se par atat de stupide precum cele de pe facebook. Concluzia scurta este ca eu prefer twitter, iar facebook il folosesc mai mult pentru partea de marketing, pentru ca in acest moment facebook “vinde”, ofera vizibilitate, dar nu si linistea sau ordinea in informatii pe care o ofera twitter.

Deci tu ai folosit twitter?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!