Expoziția de fotografie Arno Fischer

Expoziția de fotografie Arno Fischer

Arno Fischer

 Muzeul de Artă Brașov organizează, în perioada 11 februarie – 27 martie 2016,  în colaborare cu Centrul Cultural German Brașov, expoziția de fotografie Arno Fischer, o expoziție a Institutului pentru Relații Externe Stuttgart. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 11 februarie, ora 13.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol).

Expoziția realizează o retrospectivă a operei lui Arno Fischer, unul dintre cei mai importanți fotografi și profesori de fotografie din Germania. Activitatea desfășurată în calitate de profesor în Leipzig, Berlin și Dortmund a influențat decisiv trei generații de fotografi. Arno Fischer este considerat o figură emblematică a fotografiei din RDG.

În anii ce au urmat căderii Zidului Berlinului în 1989, iar apoi unificării celor două state germane, au existat adesea discuții furtunoase despre opera artiștilor din est. Deseori, aceștia erau excluși din discursul artistic internațional sau erau blamați ca fiind reprezentanții unei dictaturi. Totuși, în RDG se formulaseră poziții artistice care au făcut permeabilă Cortina de fier și care şi-au păstrat valabilitatea, chiar și după marea schimbare. Opera lui Arno Fischer este un exemplu în acest sens.

Mai multe amănunte pe: www.muzeulartabv.ro/Expozitii_Temporare

  • Evenimentul: Expoziția de fotografie Arno Fischer 
  • Vernisaj: Joi, 11 februarie, ora 13.00
  • Durata: 11 februarie – 27 martie 2016
  • Locul: Muzeul Artă Braşov, B-dul. Eroilor 21
  • Program de vizitare: Marţi – Duminică, 09.00 – 17.00

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!