Excursie pe Transalpina

Excursie pe Transalpina

Excursie pe Transalpina

Transalpina – sursa foto: viajoa.ro

Ia sa va aud! Ati avut o vara excelenta? Sunt sigura ca da, aşadar va propunem o incheiere si mai excelentă, daca imi permiteti:

O excursie plină de aventură impreuna cu noi, în care vom explora cotloanele mai puţin umblate ale Peşterii Polovragi, într-o tură de speologie ca la carte, vom descoperi Cheile Olteţului în costume de neopren şi vom strabate minunata sosea Transalpina, si nu numai.

Ce ziceti? Mergeti cu noi?

Mai avem 10 locuri, aşa că vă aşteptăm!

Inainte sa va dau mai multe detalii, va dau o mica descriere a pesterii si a turei de la prietenul nostru Mihai Mares, ghidul nostru in Pestera:

„Pestera Polovragi are 10, 3 km explorati pe doua etaje, cel superior fosil (adica uscat) iar cel inferior “inteapa” uneori cursul subteran al raului Cerna.

Cel superior este foarte extins si variat ca peisaje subterane, cu formatiuni frumos colorate si un parcurs sportiv – presupune cateva tarasuri, mers pe genunchi sau aplecat alternand cu sectoare de galerie unde poti merge in picioare. Nu e nevoie de experienta, conditie fizica deosebita sau curaj. Tura dureaza cu aproximatie 3-4 ore.

Etajul inferior ofera o alternativa mai sportiva: parcurgem taras 100 m de galerie, urmati de alti 200 m pe o galerie cu inaltime variabila si dintr-o sala frumos concretionata coboram 20 m diferenta de nivel pana la Sala Lacului. Zgomotul apei e destul de lugubru; galeria si sala nu sunt concretionate in mod special, asadar explorarea merita doar pentru cei ce isi doresc un parcurs alpin (pentru ca cei 20 m se coboara si urca inapoi cu echipament alpin).”

Pe mine numai asta m-a convins, nu ca as fi avut nevoie de convingere :) Daca si pe voi , uitati si detaliile excursiei:

Punctele de interes aka “vedetele” :)

  • Tură de speologie plină de adrenalină în Peştera Polovragi
  • Explorarea Canionului Olteţului
  • Vizitarea Peşterii Muierilor
  • Parcurgerea şoselei Transalpina

Programul

Plecarea se va face sambata dimineata din Bucuresti, cu microbuz pus la dispozitie de noi. Pe cei care nu sunt din Bucuresti si doresc sa vina, ii rog sa imi dea mail sa vedem daca si cum putem rezolva cumva.

Prima zi va fi cea cu aventura: vom face mai intai tura de speologie, dupa care vom schimba salopetele cu costumele de neopren si vom porni prinCheile Oltetului.

Dar dupa adrenalina vine si partea cu multumirea stomacului, iar dupa masa, daca nu muriti inca de somn, vom sta si la ceva povesti despre locuri faine vizitate. Asteptam cu nerabdare sa aflam pe unde ati umblat si ce v-a placut cel mai mult. Si daca se termina povestile (ceea ce ma indoiesc), trecem la Black Stories sau alte jocuri super distractive :D

A doua zi, dupa micul dejun, vom vizita Pestera Muierilor si apoi pornim sa ne unduim pe Transalpina.

Detalii “tehnice”

Perioada: 15-16 septembrie 2012

Cazare la pensiune in camere de 2, 3 sau 4 persoane

Transport: cu microbuzul

Cost 495 RON/persoană daca veniti cu noi cu microbuzul sau 380 RON daca veniti din alt oras cu mijloace proprii

Costul de 495 RON include absolut tot: cazare, transport, masa de seara, mic dejun, speologia si taxa de acces in Rezervatia speologica Polovragi. Singurele cheltuieli in plus pe care va trebui sa le faceti vor fi cu pachetelul pe care ar fi bine sa vi-l luati cu voi, atat pentru ziua de sambata, cat si pentru ziua de duminica

Inscrieri: se fac pe mail, la alexandra@viajoa.ro, pana pe 2 septembrie seara, in limita celor 10 locuri disponibile. Sunteti inscrisi in momentul in care ne trimiteti un avans de 170RON/pers. Insa mai multe detalii veti primi pe mail.  Când vă înscrieţi, vă rog să menţionaţi şi oraşul in care locuiti.

Observaţii: Acceptam si copii sub 18 ani insa doar daca sunt insotiti de cel putin 1 parinte. Ar fi de asemenea ideal ca nimeni sa nu aiba probleme cu claustrofobia :)

Mai multe fotografii pot fi vizualizate in articolul sursa de aici .

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!