Drepturile de autor și bloggerii

Drepturile de autor și bloggerii

2018 era anul când mă gândeam că o să trec și eu pe PFA (persoană fizică autorizată) pentru că în general brandurile și agențiile strâmbă din nas când le spun că nu am firmă, nici PFA și singura opțiune să colaborăm este pe un contract pe drepturi de autor cu reținere la sursă. Brusc azi m-am răzgândit din nou, nu merită efortul, cel puțin la mine. Blogul este un hobby, iar eu fiind preocupat mai mult de starea mea de sănătate anul trecut am refuzat politicos câteva colaborări, așa că nu am strâns nu știu ce sumă fabuloasă și așa cum am scris la sfârșitul anului, banii obținuți din blog îi reinvestesc tot în blog sub diverse forme, poate se gândesc cei care fac legile și la treaba asta.

De ce m-am răzgândit? păi avem niște meseriași acolo pe scaune care dau legile după cum bate vântul, nu țin cont de cum îi va afecta aceste măsuri votate și aprobate peste noapte sau de Crăciun pe cei care nu au avut de a face cu depunerea de declarații la ANAF. Ultimele măsuri prevăd ca persoanele fizice cu venituri din drepturi de autor, chirii, dividente trebuie sa depună declarația 600 la ANAF chiar și pe 2017, asta doar în cazul în care s-a depășit plafonul impus de de 12 salarii minime pe economie adică 22.800 lei.

Norocul meu este că nu sunt chiar așa de productiv și pe 2017 sunt sub plafon, că deja mă vedeam stând din nou la cozile obișnuite ale instituțiilor de stat, care au norma la maculatură, ce sisteme online, ce simplificare a procedurilor și eliminarea hârtiilor, noi ne întoarcem înapoi în timp cu aceste hotărâri. Mai jos aveți explicațiile complete de la Luiza Daneliuc într-un montaj video, permiteți-mi să mă retrag, am așa o greață de la oamenii din acest guvern foarte capabil de tâmpenii.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!