Două despre cardurile bancare

Două despre cardurile bancare

Probabil peste vreo 10 ani nu vor mai exista nici cardurile bancare, tehnologia avansează foarte mult la fel și cei care încearcă să te “fure” de pe card. Acum 2 luni am făcut și eu o “investiție”  pentru cardul bancar contactless, este un fel de toc în care intra cardul, foarte subțire și nu mă încurcă cu nimic.

Motivul este unul simplu, am stat de vorbă cu un turist venit din Franța care îmi povestea cum s-au specializat hoții și doar prin plasarea telefonului sau a unui dispozitiv lângă cardul tău pe care îl porți în portofel sau în buzunar fac plați de până în 100 de lei și nu una ci vreo 4 și ajungi sa vezi pe cont plați de vreo 20-25 de euro gen de vreo 4 ori. Tocul asta exact asta împiedică plățile contactless fără acordul tău și nu e cine știe ce investiție vreo 40 de lei.

Cam tot în perioada aceea deci înainte de anunțarea venirii celor de la Revolut în România mi-a venit și mie cardul de la ei, mai repede decât am prevăzut cu vreo 2 zile. Cardul asta mi se pare interesant îl poți comanda fizic, eliberarea lui te costa fix 27lei îl primești acasă prin curier.

Avantajele sunt comisioane de schimb extrem de reduse, spre zero chiar la transferul de banii sau plați în alte monede. Este foarte util în călătorii din acest punct de vedere și poți activă chiar și o asigurare medicală când călătoriți în afara țării pentru 8lei pe zi.

Poți transfera bănuți direct pe contul cardului sau îl poți lega de un card bancar sau cont bancar. Mi se pare o alternativa de rezerva în cazul când isteții ăștia de la ANAF îți blochează toate conturile pentru că până lămurești situația poți să te folosești de cardul de la Revolut care nu poate fi blocat de cei de la ANAF.

La cardul Revolut ai și aplicație în telefon și poți dezactiva plățile contactless, de la ATM sau plățile online foarte tare. Nu încurajez nimic legat de ANAF dar toată lumea știe cât de competenți sunt și ce boacăne fac si apoi dau din umeri dar tu suferi din greseala lor.  Legat de cardul de la Revolut o să îl testez și în afara să văd mai pe viu beneficiile .

Momentan sunt client nou la ING, îmi place cum gestionează ei relația cu clienții lor, însă ca la orice bancă mai au de pus la punct anumite probleme de aplicație, gen am întrebat de ce nu primesc sms la fiecare tranzacție și mi-au spus ceva de genul … a păi știm de problemă dar aveți telefon de la Huawei și din cauza asta … nu știu de ce, dar nu cred gluma asta cu telefonul.

În același timp știu că cei de la Banca Transilvania au lansat plațile cu telefonul în loc de card, dacă am înțeles eu bine, însă nu ințeleg de ce mai trebuie să îmi fac și card dacă mi-aș deschide un cont la ei, îi trec in lista de teste pe viitor după ce o să văd cu e treaba cu ING. Voi cum stați la capitolul banci și carduri?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There are 2 comments for this article
  1. CalinCatalin at 20:18

    Robert la ING Bank primesti SMS la tranzactie mai mare de 100 de lei ,daca ai activat serviciul Alerta SMS , cei de la tehnic sau din Banca au facut o gluma cu telefonul Huawei!

    • Robert Cadar Author at 00:15

      nu e chiar o gluma, am plati mai mari de 100 de RON pentru care nu am primit nimic, deci nu merge si atat.