Domn liber de Transilvania, Cavalerul Hartmann

Domn liber de Transilvania, Cavalerul Hartmann

 Cavalerul Hartmann

Epoca romantica a cavalerilor din Evul Mediu exercita si azi asupra lumii contemporane o pregnanta si fermecatoare fascinatie tocmai prin romantismul reinviat in cadrul spectacolelor cu tenta medievala.

Cat de antrenanta si emotionanta devine aceasta fascinatie se poate constata numai cu prilejul unei serbari in atmosfera romantica a unei sali rustice, – denumita “sala cavalerilor”, decorata corespunzator cu steaguri, stindarde, panoplii cu arme istorice, tronuri regale si cu un baldahin impunator, din catifea de culoare purpurie, cu margini cusute in forma de creneluri si ciucuri de aur impodobit, ca la curtea regelui Arthur, din romanul “Cavalerii mesei rotunde”.

Fascinatia este cu atit mai covarsitoare, cu cat participantii la o festivitate medievala cu program, nu sunt doar simpli spectatori, ci participa activ – direct – la un spectacol cavaleresc. Aceasta posibilitate va este oferita de Cavalerul Hartmann, domn liber de Transilvania, numai pentru societati organizate, nunti medievale, firme, etc., in diferite castele, cetati si localuri cu gastronomie adecvata si sali corespunzatoare, de preferinta cu ambienta rustica.

[oqeygallery id=15]

Emil Hartmann, originar din Medias, stabilit de 30 de ani in Germania si cu resedinta temporara in Transilvania.

– Docent la Academia de Teatru din Koeln
– Locul 3 la campionatul mondial de scrima artistica din august 2000 in Vichy / Franta
– Membru al Academiei de Arta a Scrimei din Germania si Academie d’Armes International
– Regizor de Spectacole Medievale si Turniruri Cavaleresti.

Film

A  jucat in cateva filme istorice ca: “Batalie pentru Roma” unde l-a dublat pe Lawrence Harvey, in “Mayerling” unde l-a dublat pe Omar Sharif, in “Columna”, “Intoarcerea lui Voda Lapusneanu”, “Lumini si Umbre”, “Capcana Mercenarilor”

A fost distribuit in productia TV “Nu sunt Turnul Eifel”;   A avut doua apartii la TV in Germania.

Teatru

A  jucat o stagiune la “Teatrul Tineretului: in “Cei trei muschetari” si “Toate panzele sus” unde a incrucisat iataganul cu marele actor Septimiu Sever;  Cel mai mare rol, al cavalerului Marcello Marciani, l-a  jucat in piesa “Act Venetian” in regia lui Constantin Codrescu.

A  regizat scenele de duel la “Cei trei muschetari” la “Teatrul Cetatii” din Altzenau si “Romeo si Julieta”, precum si regia la scenele de lupta din spectacolul din aer liber: “Fecioara din Orleans” din Bavaria, unde a  antrenat 200 de luptatori pedestri si 33 de calareti pentru luptele calare, el fiind singurul (la acea data) maestru de scrima cu notiuni adecvate de lucrul cu calul si echitatie, din Germania. Un spectacol grandios, la care au participat 500 de actori si figuranti. Magnific!

In 2003 am regizat spectacolul:”Procesul Vrajitoarei” in cadrul festivalului medieval de la Sibiu.

Alte activitati

In 1999  participat la festivalul medieval de la Sighisoara,  ocazie cu care a  instruit si infiintat prima trupa de cavaleri din Romania: “Ordinul cavalerilor de Medias”, iar in 2001, “Ordinul Cavalerilor de Sibiu”.  In 2007 si 2008 a  regizat primul turnir cavaleresc din istoria Romaniei, la Brasov.

In 2010 si 2011 a  participat la “Zilele Bistritei Medivale“; iar iulie 2011 a  interpretat rolul cavalerului Hermann Salza, Marele Maestru al Ordinului Cavalerilor Teutoni stabiliti in Tara Barsei, in orasul Cristian de langa Brasov, dupa scenariul si regia domnului Florin Sasarman. Acest spectacol stradal din orasul Cristian a avut un succes deosebit si datorita faptului ca domnii cavaleri teutoni au venit calari pe frumosii cai ai domnului dr. Constantin Ducar din Rasnov.

In urma cu 35 de ani a  condus o scoala de cascadori amatori in Medias, despre care s-a relatat in reportajul TV “Muschetarii din Medias” realizat de Aristide Buhoiu. In Germania a  infiintat “Cavalerii Ordinului Sfantul Gheorghe” cu care a  participat la multe turniruri cavaleresti.

Este autorul piesei de teatru:”Procesul Vrajitoarei” si a scenariului de film:”Ordinul Cavalerilor de Transilvania”. Din pacate inca nu a gasit un producator serios de film, cu care sa poata colabora, pentru a-l transpune pe ecran sau productie TV.  Recent Cavalerul Hartmann a fost invitat la Targul de Carte si Muzica din Brasov pentru a sustine un recital.

 

Daca doriti sa organizati : Petreceri cavaleresti,  Scoli de cavaleri,  Serbari medievale, Cursuri de scrima artistica il puteti contacta direct pe dl. Emil Hartmann aici !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!