Deschiderea oficială Dracula Film: Horror & Fantasy Festival

Deschiderea oficială Dracula Film: Horror & Fantasy Festival

Dracula-film

Dracula Film: Horror & Fantasy Festival – Deschiderea oficială: capodopera Vântul/ The Wind

Braşov, 29 octombrie 2013: <Dracula Film: Horror & Fantasy Festival> va avea deschiderea oficială cu proiecția, The Wind/ Vântul, acompaniată live de Foley’Ala, eveniment găzduit de Centrul Cultural Reduta, joi, 31 octombrie 2013, de la orele 20:00. Pentru pregătirea atmosferei, miercuri, 30 octombrie 2013, de la 21:00, sunteți invitați la o noapte intensă și senzații tari la Reduta: Creepy Animation Night.

Cele mai stranii și mai înfricoșătoare animații, însoțite de un live-act Environments, vor provoca, amuza și îngrozi spectatorii în noaptea zilei de miercuri. „<Wild Bichons> al lui Stefan Nadelman, premiat în 2011 cu trofeul Secțiunii Cel mai bun videoclip pentru Ramona Fall – I Say Fever, <Abyssus Abyssum Invocat>, cel mai recent film al lui Wes Simpkins și cu siguranță unul dintre cele mai înspăimântătoare din selecția festivalului, improvizația vizuală neobișnuită a lui Donato Sansone, <Grotesque Photo Booth>, <Baby, I Love You>, în regia lui Faiyaz Jafri (Hello Bamby), <The present>, un scurtmetraj a cărui atmosferă va aminti fanilor de <The Isle> a lui Kim Ki Duk sau Unicorn Blood (r. Alberto Vazquez), produs de Pedro Rivero, binecunoscutul regizor al filmelor <La crisis Carnivora> și <Bird Boy> prezente în festival în 2010, sunt câteva dintre titlurile pe care cei mai curajoși fani ai animațiilor le vor putea savura’’, a declarat Cristi Mărculescu, selecționer festival.

Pentru deschiderea oficială de joi, organizatorii au pregătit o indiscutabilă capodoperă mută, unul dintre cele mai mari filme făcute vreodată: The Wind, din 1928.  “Filmul, o adaptare a unui roman de Dorothy Scarborough, îmbină western-ul cu melodrama și poemul vizual cu fiorii horror. Imaginile sale hăituitoare, memorabile, sunt terifiante chiar și pentru audienţa de azi prin incredibila lor putere de sugestie”, a adăugat Cristi Mărculescu.  Trebuie spus că în <Vârstele peliculei>, volumul 2, criticul de film Tudor Caranfil îi dedică un întreg capitol, clasându-l printre cele mai bune 10 pelicule din istoria cinematografului. Filmul va fi acompaniat de muzică originală live, realizată de Foley’Ala, într-o manieră diferită faţă de alte demersuri similare şi cu o formulă nouă, aflată la prima colaborare de acest gen.

Festivalul se desfăşoară în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, la Braşov şi Bran, şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran. www.draculafilm.ro

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!