Cvartetul Gaudeamus în concert la Biserica Neagră

Cvartetul Gaudeamus în concert la Biserica Neagră

Cvartetul Gaudeamus

Braşov, 17 septembrie – Pentru ultimele două concerte din cadrul Stagiunii estivale de orgă de la Biserica Neagră, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov a pregătit două evenimente muzicale speciale care să încheie stagiunea 2012. Concertul de marţi, 18 septembrie, de la ora 18:00, se doreşte a fi o aniversare muzicală a celei de-a 60-a stagiuni a concertelor de orgă, cât şi a celor 25 de ani de activitate ai cvartetului Gaudeamus al Filarmonicii Braşov.
Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara II), Leona Varvarichi (violă) şi Sebastian Vîrtosu (violoncel) acompaniaţi la orga din Buneşti de Steffen Schlandt, vor interpreta lucrări pentru cvartet de coarde şi orgă ale unor compozitori precum Georg Friedrich Händel, Johann Georg Albrechtsberger, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn  sau Paul Richter.
Ultimul concert al stagiunii va avea loc marţi, 25 septembrie, ora 18:00, cu participarea organiştilor Paul Cristian, Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt. Ca şi în anii trecuţi ei vor cânta la cele trei orgi din Biserica Neagră, iar la sfârşitul concertului cei prezenţi vor avea posibilitatea de a vedea, în premieră, stadiul lucrărilor de restaurare la orga din Rupea.
###

Stagiunea anului 2012 propune publicului braşovean şi turiştilor un număr de 36 de concerte care vor avea loc în perioada 5 iunie – 25 septembrie. Programul concertelor păstrează formatul ultimilor ani:

– în fiecare marţi, de la ora 18:00, pentru lunile iunie şi septembrie;
– în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, pentru lunile iulie şi august.

Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 8 lei, cei interesaţi având la dispoziţie un abonament cu 5 bilete, la preţul de 30 lei. (Din acest an, câte 4 lei din fiecare bilet va merge către fondul destinat conservării şi restaurării instrumentelor istorice de patrimoniu din zona Braşovului)

Fiind încadrate în programul de vizitare, începând cu ora 17:30 la casa de bilete vor vinde doar bilete de concert.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!