Fă cunoștință cu robotul daVinci la Brasov

Fă cunoștință cu robotul daVinci la Brasov

Spitalul Sf. Constantin a adus chirurgia robotică la Brașov!

Vă așteptăm DUMINICĂ, 19 martie 2017, la scena din incinta Coresi Shopping Resort, pentru demonstrații cu robotul chirurgical daVinci, un model demo identic cu cel instalat de curând la Spitalul Sf. Constantin Brașov.

Reprezentanții presei sunt invitați la ora 11:30, când va fi prezentat în detaliu sistemul daVinci de către Dr. Bogdan Moldovan, medic șef secție chirurgie, ulterior medicii fiind disponibili pentru declarații.   Robotul și echipa medicală vor fi la dispoziția publicului larg între orele 10:00 și 17:00.

CE ESTE CHIRURGIA ROBOTICĂ?

Primul centru privat de chirurgie robotică din România funcționează din luna martie la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, primele intervenții chirurgicale cu ajutorul robotului chirurgical daVinci Si urmând a fi efectuate la sfârșitul lunii.

Chirurgia asistată de robot, numită și chirurgie robotică, presupune utilizarea unui sistem revoluționar care include un braț dotat cu o cameră de inaltă rezoluție și mai multe brațe mecanice cu instrumente chirurgicale deosebit de fine și flexibile, conectate la o consolă computerizată acționată de chirurg. Chirurgul, așezat la consola poziționată lângă masa de operație, controlează brațele robotului, beneficiind de o imagine 3D, mărită, de înaltă rezoluție, a structurilor anatomice de la locul intervenției chirurgicale, un control foarte fin al instrumentelor, o siguranță sporită.

Cu ajutorul chirurgiei robotice este posibilă efectuarea anumitor intervenții chirurgicale delicate și complexe care ar fi deosebit de dificile, riscante sau chiar imposible prin tehnicile convenționale. Avantajele incontestabile ale utilizării robotului daVinci Si sunt precizia sporită, creșterea gradului de siguranță, recuperarea rapidă, riscul scăzut de sângerare și infecție, durerea minimă, cicatrici de dimensiuni reduse, spitalizare de scurtă durată, gradul ridicat de flexibilitate și confort pentru pacient și chirurg.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!