Cum a fost Noaptea Muzeelor la Brasov

Cum a fost Noaptea Muzeelor la Brasov

Noaptea muzeelor la Brasov

Brasovul a fost destul de agitat ieri incepand cam cu ora 18.00 .  Anul acesta “oferta de la Noaptea Muzeelor” a fost destul de bogata, eu unul nu am reusit sa ajung in toate locatiile insa am reusit sa ajung la Muzeul de Arta din Brasov cu care suntem si parteneri media. La Muzeul de Arta am putut admira alaturi de lucrarile care fac cinste acestui muzeu si expozitia permanenta Theodor Pallady. In incinta muzeului elevi ai Scolii populare de arta au facut demonstratii de desen si au lucrat obiecte de arta, prezentate apoi celor prezenti.

Am tranversat apoi centrul orasului si am ajuns la Muzeul de Istorie aflat in Piata Sfatului unde s-a putut admira o cunoscuta expozitie cu toate perioadele numita “Istorie, Cultura, Civilizatie ”  . Langa Muzeul de Istorie am dat ochii cu Bloghita si proiectului lui Brasovul atunci si acum, un proiect care a fost la inceput mai mic, dar care odata lansat a crescut si a prins in randul tuturor varstelor . L-am felicitat pe Bloghita si am trecut la Muzeul Casa Muresenilor.

Aici recunosc ca am zabovit mai mult, posibil am fost vrajit de aerul mai aristocrat care si imi este pe plac. Cum am fost intampinat la Muzeul Casa Muresenilor ?

Pai de la intrare erai invitat sa iti arati talentul creativ pentru realizarea celei mai mari lucrari de arta plastica din Brasov, lucrare de aproximativ 25 mp sub directa coordonare a prietenului nostru, artistul plastic Daniel Rosca.

Ne-am adus contributia cum am putut si noi la aceasta lucrare si am pasit in Muzeul Casa Muresenilor unde am admirat expozitiile “Istoria familiei Muresenilor” cat si ” Casa Muzicii” iar cel mai incantat am fost de expozitia temporara “Publicitatea acum 100 de ani” , dupa titlu v-ati dat seama ca era tare interesanta, am plecat de la Muzeul Casa Muresenilor in gand cu cateva note de jazz pe care le-am auzit in interiorul muzeului in interpretarea lui Gigi Draga la saxofon.

Cam asa a aratat pentru mine Noaptea Muzeelor la Brasov in acest an, am auzit in jurul meu dorinta vizitatorilor de a avea aceste muzee deschisa pana dimineata, nu este o idee rea, insa este nevoie de resurse si poate in viitorul apropiat se va putea face si acest lucru, pana una alta aceste muzee sunt deschisa in cursul zilei si  va asteapta zilnic !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!