Cu dragoste despre folk – Festivalul de Folk Ziua de Maine

Cu dragoste despre folk – Festivalul de Folk Ziua de Maine

Festivalul de Folk Ziua de Maine

Prima zi a festivalului de folk Ziua de Maine a inceput cu prima conferinta de presa in care Silvan Stancel a vorbit despre albumul lui ” Blonda sau bruneta”.

Spre seara am inceput o sesiune de umor alaturi de Costel Patrascan prin al sau vernisaj-expozitie de caricatura. Primul acord de chitara si voce a fost semnat Cosmin Vaman & Alexandra Andrei, doua talente care au facut un “intro” pe cinste!

In prima zi au urcat pe scena 2 din cei 10 concurenti, ambele concurente din Alba Iuia. Laura Todica si Karla Daian au adus o gura de folk proaspata, iar dupa “incalzire” a urmat Silvan Stancel si Ovidiu Scridon care parca aveau sa ne intareasca dragostea de folk, dar si de fotbal :)
Tapinarii cu stilul lor propriu au reusit sa acapareze sala prin mesajele lor unice si imprevizibile, iar albumul lor a ajuns si la purtator :)

Costel Patrascan despre care va povesteam mai devreme a prezentat un stand-up comedy grafic in urma caruia multi dintre noi am facut febra musculara la obrajori, dar a meritat. Dupa atata ras a urmat un moment emotionant oferit de dalmatianul spiritual Ioan Gyuri Pascu alaturi de Teo Boar si Vladi Cnejevici, emotiile, cuvintele si notele se inaltau de pe scena si atingeau rand pe rand pe cei prezenti in sala.  Seara s-a incheiat cu o emotionanta reprezentatie a ariei din actul final al operei Turando, Nessun Dorma,  a compozitorul italian Giacomo Puccini cantata evident de  Gyuri Pascu !

Organizatori: Consiliul Judetean Alba, Asociatia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri in organizare: Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca judeteană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Papusi ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Radio Romania Cluj, Radio Romania 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Catavencii.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!