Corul MADRIGAL – concert extraordinar de Crăciun la Ateneul Român

Corul MADRIGAL – concert extraordinar de Crăciun la Ateneul Român

Corul MADRIGAL – concert extraordinar de Crăciun la Ateneul Român pe 9 decembrie

Corul Naţional de Cameră MADRIGAL, simbol al măiestriei interpretative corale romanesti, va susţine un concert extraordinar de Crăciun, pe scena Ateneului Român, pe 9 decembrie. Evenimentul este inedit prin prezentarea colindelor romanesti in succesiunea originala in care au fost  inregistrate pentru prima oara pe disc de vinil , in urma cu 45 de ani. Acestea vor fi interpretate de  prestigiosul cor sub bagheta dirijorului  Voicu Popescu.

Corul Naţional de Cameră “Madrigal” a luat fiinţă în 1963, iar preț de peste patru decenii activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. În decursul a 47 de ani cu 4100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din țară şi străinătate, MADRIGALUL a adus aproape de sufletul publicului capodopere aparţinând şcolilor Renaşterii Europene, interpretate în limbile originale, mari comori ale muzicii bizantine şi vechi româneşti, colinde şi lucrări de inspiraţie folclorică, elemente din patrimoniului clasic autohton şi creaţii româneşti contemporane.

Pentru evenimentul din 9 decembrie se pun în vânzare două categorii de bilete:

  • Categoria VIP – 200 RON
  • Categoria I – 150 RON

Biletele pentru concertul extraordinar găzduit de Ateneul Român sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro

***

Corul Naţional de Cameră “Madrigal” a luat fiinţă la 11 aprilie 1963 în cadrul Conservatorului “Ciprian Porumbescu” (azi Universitatea Naţională de Muzică) din Bucureşti, din iniţiativa dirijorului Marin Constantin – profesor titular la acest institut de învăţământ superior, împreună cu un mănunchi de studenţi, absolvenţi şi iubitori ai muzicii corale.

Gândit ca formaţie camerală de tip renascentist, MADRIGALUL şi dirijorul său, MARIN CONSTANTIN şi-au propus pregătirea şi propagarea organizată a capodoperelor aparţinând şcolilor Renaşterii Europene şi interpretarea lor, încă de la începuturi, în limbile originale… mai mult

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!