Concert caritabil „Zâmbet de copil”, ediția a V-a Brașov

Concert caritabil „Zâmbet de copil”, ediția a V-a Brașov

Stiu de Asociația Amuradia din Brasov si nu pentru ca m-am molipsit si eu cu o forma de cancer, mereu mi-a placut sa le fiu aproape acestor organizatii, pentru simplu fapt ca exista niste oameni cu suflet in spatele fiecarei organizatii, exista voluntarii si nu in ultimul rand beneficiarii. Ar fi frumos sa participati la acest eveniment, nu pentru ca o spun eu, nu pentru mine, ci pentru ca obiectivul acestui eveniment sa fie atins, l-am subliniat mai jos.

Asociațiile Amuradia și Sănătate pentru Comunitate marchează ziua de luptă împotriva cancerului prin organizarea concertului caritabil „Zâmbet de copil”, ediția a V-a Brașov  în data de 16 ferbuarie 2017, ora 17.00 la Centrul Cultural Reduta. Fondurile donate vor fi folosite pentru achiziționarea unui fibroscop.

Acest instrument va permite examinarea nazo-faringo-laringiană a copiilor suspecți de cancer sau alte afecțiuni apărute în zona ORL. Examinarea realizată cu ajutorul fibroscopului ORL este o procedură rapidă şi modernă de diagnostic prin care pot fi vizualizate, pe un ecran, zonele greu accesibile din interiorul nasului şi gâtului. Cel mai important este faptul că fibroscopia ORL nu doare, este rapidă şi nu necesita anestezie. Datorită dimensiunilor reduse ale instrumentului este util şi pentru examinarea modernă a pacienţilor oncologici adulţi, care pot prezenta dificultăţi anatomice care fac uneori imposibilă o examinare completă şi precisă.

Dr. specialist ORL Ionela Geneș a subliniat importanța acestui aparat, care i-ar ușura enorm diagnosticarea afecținilor ORL în rândul copiilor, în special a formațiunilor tumorale. Costul fibroscopului se ridică la aproximativ 9.000 de euro și va fi donat Spitalului Clinic de Copiii Brașov.

Evenimentul organizat în data de 16 februarie reprezintă o nouă etapă a strategiei Asociației AMURADIA. Povestea lor a început acum 5 ani pe fondul unei experiențe personale a fondatoarei care și-a dorit enorm să ajute persoanele bolnave de cancer. Prima ediție a spectacolului „Zâmbet de copil”, a reprezentat începutul unei frumoase călătorii care se continuă și acum.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!