Ciucas Trail Running 2012

Ciucas Trail Running 2012

Ciucas Trail Running

In perioada 15-16 septembrie va avea loc a treia editie a concursului de alergare montana “Ciucas Trail Running”, in statiunea Cheia, la poalele Masivului Ciucas.

 Evenimentul ofera, pe langa proba clasica de maraton montan pe distanta de 42,2 km, proba de semimaraton montan – 21 km, si o cursa pentru copii. De asemenea in premiera nationala va avea loc proba de ultramaraton montan individual 100km.

 Anul acesta, beneficiind de sprijinul autoritatilor locale – Primaria Maneciu, Consiliul Judetean, Salvamont si Jandarmeria Cheia –  am reusit sa dezvoltam o serie de inovatii: am stabilit deja detaliile organizarii unui ultramaraton individual pe distanta de 100km, o premiera in Romania. Ne asteptam ca interesul pentru aceasta cursa sa fie unul deosebit, fiind o cursa spectaculoasa, extenuanta, care se va intinde si pe durata noptii. Cursa pentru copii, unde inscrierea este gratuita este deja clasica si asteptam la start peste 60 de copii, viitori sportivi si iubitori de munte.Pentru cei ce nu se incumeta la cursa de araton, 42,2 de kilometri – un mod foarte bun de a testa limitele si nivelul pregatirii fizice si psihice este cursa de semimaraton, cunoscuta ca una din cele mai frumoase din tara pentru peisajele pe care le etaleaza.

Organizatorii competitiei sunt Asociatia Sportiva TMS, si Clubul de Turism si Alpinism Ciucas. In premiera pentru Romania primii 500 de participanti au beneficiat de inscriere gratuita, taxele fiind apoi foarte reduse: 30lei pana pe 15 august si 50lei dupa aceasta data. Inscrierea se poate face online .

 Se vor acorda premii pentru primii 3 clasati la toate categoriile de varsta, atat la maraton cat si la semimaraton si ultramaraton. In plus, va avea loc o tombola deschisa tuturor participantilor unde se vor trage la sorti premii oferite de sponsorii competitiei si de organizatorii acesteia. Detalii despre traseul curselor, pe site-ul competitiei.

Ca si la primele doua editii, si anul acesta va exista o tabara de corturi, langa sala de sport din Cheia, unde se poate campa in noptile de dinainte si dupa competitie. Realizarea evenimentului ar fi imposibila fara prezenta voluntarilor. O suta de voluntari sunt asteptati anul acesta. Inscrieri pentru voluntariat se fac tot online.

Evenimentul se va incheia cu o petrecere si cantari in jurul focului. Vezi imagini de la prima editie, informatii despre trail running si alte detalii .

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!