Certificarile internationale de engleza si oportunitatile pe care le deschid

Certificarile internationale de engleza si oportunitatile pe care le deschid

Certificarile internationale de engleza

Certificarile internationale de engleza si oportunitatile pe care le deschid

Studii universitare sau postuniversitare in strainatate, voluntariatele, schimburile de experienta si bursele Erasmus, dar chiar si vizitele turistice, largesc extraordinar de mult orizontul tinerilor care abia acum isi stabilesc prioritatile si aspiratiile. Intr-o lume in care distantele se micsoreaza si proiectele internationale mobilizeaza tineri de pe intreg globul in toate directiile, singurul obstacol pentru aceste experiente extraordinare ramane limba.

Fie ca este vorba de studii universitare sau de programe de voluntariat sau schimburi de experienta, de cele mai multe ori selectia participantilor se face pe internet, dupa analiza CV-urilor si a scrisorilor de aplicatie, asa ca acestea trebuie sa cuprinda si dovada cunoasterii limbii engleze. Aceasta dovada se poate face printr-o atestare internationala, standardizata, recunoscuta la nivel mondial. Cele mai cunoscute astfel de certificari sunt examenele IELTS si Cambridge, care are mai multe trepte – FCE, CAE si CPE.

Atat examenele Cambridge, cat si testul IELTS, sunt compuse din mai multe probe cu structuri bine stabilite: vorbire, gramatica, ascultare si scris. Chiar daca cei care vor sa sustina examenul au bune cunostinte de limba engleza, este important pentru a obtine nota dorita sa cunoasca foarte bine formatele de exercitii din examen. De aceea, este recomandat sa participe la un curs de pregatire intr-un centru acreditat, unde profesorii stiu exact cum sa le valorifice si sa le structureze cunostintele.

Tinerii care vor sa sustina examenul pot urma cursuri de pregatire la Shakespeare School, centru de invatare a limbii engleze acreditat de Cambridge ESOL si unde rata de promovare in randul cursantilor este de 98%, iar anul acesta a primit titlul de Centru de Platina pentru Pregatirea Examenelor Cambridge. Cursurile de pregatire se pot intinde pe durata unui an scolar sau pot fi cursuri de vara, in cadrul carora se invata intensiv timp de trei saptamani, sunt interactive si antrenante si sunt concepute in asa fel incat tinerii sa se poata bucura si de vacanta.

Vara aceasta cei interesati pot sustine o testare gratuita a nivelului de limba engleza si se pot inscrie la curs pana pe 2 august, primind cadou un dictionar sau un roman in limba engleza. Cei care vin insotiti de un prieten, beneficiaza si de o reducere de 50 de lei din pretul cursului. Tinerii care vor sa petreaca vara cu folos si isi doresc sa invete intr-un mediu placut unde activitatile sunt interactive si relaxante, pot suna la numerele 0755.132.228 sau 021.230.20.06 pentru a face primul pas spre succesul international.

______________________________________________________________________________

Shakespeare School este centrul de invatare a limbii engleze din București, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregateste anual peste 1.500 de copii și tineri (4-25 ani). Cu trei sedii și o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mandreste cu mii de cursanti care au facut performanta in limba engleza, in tara si in strainatate, după ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea calda a profesorilor si masurarea lunara a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul ofera cursuri anuale pentru fiecare varsta si nivel de performanta, cursuri de vara, tabere de engleza in tara si strainatate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL si IELTS, cluburi de conversatie cu profesor nativ si un program de mentoring pentru parinti. Mai multe detalii pe www.shakespeare-school.ro.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!