Cardul minune de la RAT Brasov

Cardul minune de la RAT Brasov

RAT Brasov

Incep sa cred ca ultimele articole despre RAT Brasov au pus ceva rotite in miscare, nu am fost singurul ce-i drept care a scris despre haosul provocat de hotararile luate de conducerea RAT Brasov si aprobate de catre consilierii locali care fac parte din comisia care “se gandeste la calatori”.

In fine, pe subiect au scris cum spuneam Rivi si Victor, prima problema care ma iritase si pe mine era lipsa biletelor sau a automatelor de bilete, de la Coresi pana dupa Onyx nema bilete. Intre timp, cum spuneam  s-au pus ceva rotite in miscare si acum merg automatele de bilete (cele noi) cam pe toata zona cartierului Tractorul, am testat pe viu. Ca sa vedeti ca nu sunt chiar carcotas, pot sa spun bravo RAT Brasov, deci se poate !

Experimentand, ca si Victor, automatele mi-am luat bilet, cat si mult asteptatul card, pasii de achizitionare sunt un pic cam multi, iar pentru persoanele mai in varsta s-ar putea sa fie cam complicat. Am incercat sa inregistrez online cardul, insa sistemul online merge exact ca panourile noi montate in statii, adica nu merge, hai sa vedem in cat timp se rezolva si provocarea asta. Daca aveti card puteti incerca si voi aici, poate va functiona intr-o zi.

In incheiere mai am cateva noi enigme si provocari pentru RAT Brasov:

 • Am incercat sa fac plata cu cardul bancar la automatul de bilete si nu merge, nu sunt conectate sau ?
 • Exista inca anumite linii unde terminalele de validare a cartelelor nu merg (nu este niciunul activ), un exemplu este pe unul din troleibuze 7 sau 8. Lucru confirmat si de colegii controlori care mi s-au plans azi ca sunt linii unde nu functioneaza aceste terminale pentru cartela si nu au ce sa-i faca calatorului, ati notat da?
 • Am urcat azi in troleu am validat cardul si in 2 secunde au aparut controlorii langa mine, care ma intrebau, s-a validat?? am zambit si le-am spus ca da, s-a auzit un semnal sonor si se poate vedea o lumina verde la validare, deci in momentul asta controlorii nu au un aparat cu care pot verifica daca eu am validat calatoria cu cardul?
 • Dupa ce am validat, am stat si ma gandeam ca sunt in avantaj daca imi cumpar bilet, am valabilitatea 50 de minute, pe cand la card?? (later edit, am gasit o brosura unde este specificat ca si calatoria de pe card este valabila 50 de minute!)

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There are 4 comments for this article
 1. matthers at 08:13

  nici tu nu citesti TCU. Cardul tau e nenomimal si spune clar in TCU ca:

  Acest site este dedicat utilizarii de catre persoanele care nu beneficiaza de reducere de transport si care detin unul sau mai multe carduri de transport reincarcabile nominale.

  That’s why it doesnt work.

  • Robert Cadar Author at 08:27

   Nu stiu unde ai citit acest lucru, insa conform brosurii normal trebuie sa ma pot inregistra si cu un card nenominal pe portal !

   • matthers at 09:53

    Termenii si conditiile de utilizare de pe card.ratbv.ro . Aia de nu-i citeste nimeni:)

 2. rivi at 08:28

  La mine a venit Ramona cu unul după ce mi-a citit articolul de pe blog. #avantajuldeafiblogger