Caravana Start Me Up la Braşov

Caravana Start Me Up la Braşov

Caravana Start Me Up

Caravana Start Me Up – Discuţii despre antreprenoriat în Braşov

Joi, 27 iunie, Hub 1317 a găzduit ediţia din Braşov a Caravanei Start Me Up. Peste 30 de participanţi au fost alături de echipa Akcees, au participat la o discuţie despre antreprenoriat şi au avut ocazia să cunoască antreprenori locali de succes. Fotografiile de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a organizaţiei Akcees http://facebook.com/akcees

Irina Nicoleta Scarlat, Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv al Akcees, a deschis seara cu o prezentare în care a vorbit despre motivele pentru care NU ar trebui să fii antreprenor şi a concluzionat spunând că ideile de afaceri cu potenţial se regăsesc la interacţiunea dintre talent, pasiune şi nevoile pieţei. În plus, pentru dezvoltarea acestor idei în afaceri de succes tinerii au nevoie de o reţea extinsă de contacte, competenţe şi abilităţi din domenii variate, experienţă profesională relevantă şi educaţie antreprenorială de calitate.

Evenimentul a continuat cu un panel de discuţii din care au făcut parte Andrei Ştefan (Fondator & CEO Progressive Sports), Bogdan Micu (Fondator Alpin Sun), Sorin Peligrad (trainer, coach şi antreprenor) şi Mihai Citirigă (Co-Fondator valorificariactive.ro, Lucas Super Sandwich Sibiu şi Hub1317). Tinerii prezenţi au avut astfel ocazia să cunoască poveştile de succes ale unor reprezentanţi importanţi ai antreprenoriatului braşovean şi au aflat mai multe despre provocările şi satisfacţiile pe care le presupune o astfel de carieră.

Deşi au plecat la drum din motive diferite, invitaţii evenimentului sunt antreprenori care au pornit la drum din pasiune şi au reuşit să depăşească provocările întâlnite în cale şi să înveţe din eşecuri pentru a deveni mai buni. În timp ce Bogdan Micu a dezvoltat 7 afaceri din care doar 3 au avut succes, Sorin Peligrad a conştientizat faptul că este singura resursă cu adevărat importantă atunci când a pierdut tot din cauza unor decizii manageriale greşite o dată cu venirea crizei.

„Atunci când creezi ceva şi ai clienţi mulţumiţi ai o satisfacţie personală extraordinară, greu de descris în cuvinte. Această satisfacţie îţi dă puterea de a merge înainte, şi nu perspectivele financiare. Dacă aş fi făcut-o pentru bani ar fi fost mai uşor să mă angajez”, a spus Mihai Citirigă atunci când a venit vorba despre partea financiară a propriilor afaceri. Invitaţii evenimentului au folosit drept sursă de finanţare cei 3P (părinţi, prieteni şi alţi proşti) şi au folosit ulterior banii primiţi de la clienţi pentru a-şi dezvolta afacerea în mod organic. „Banii nu contează atât de mult! Se poate şi fără şi mult mai important decât să ai bani este să ştii cum să convingi”, le-a spus Bogdan Micu participanţilor.

La final, antreprenorii le-au recomandat tinerilor aflaţi la început de drum să facă primul pas cât mai repede, să fie pregătiţi pentru dificultatea ridicată a primelor luni şi să pună accent pe partea de execuţie. „Învăţaţi să vindeţi şi să convingeţi, indiferent dacă vă vindeţi pe voi sau propriul vostru produs. Lansaţi cât mai repede şi învăţaţi, iar după primul contract veţi vedea că totul e mult mai uşor”, a încheiat Bogdan Micu.

„Am fost impresionaţi de entuziasmul cu care a fost primit evenimentul nostru. Braşovul s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a demonstrat că are un ecosistem antreprenorial bine dezvoltat şi tineri dornici să descopere secretele unei afaceri. Fiecare invitat din panel şi-a împărtăşit povestea personală şi a inspirat prin puterea exemplului, facilitând astfel dezvoltarea de noi generaţii de tineri antreprenori pentru România. Prin evenimentele Caravanei Start Me Up Akcees este mai aproape de misiune pe care şi-a asumat-o: aceea de a deveni cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor”, a declarat Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees.

Caravana Start Me Up face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Antreprenori şi investitori importanţi din România au ales să susţină această campanie şi să participe la evenimentele Caravanei Start Me Up pentru a le împărtăşi tinerilor propriile experienţe.

Seria de evenimente dedicate antreprenoriatului continuă în perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia 25 de participanţi formează echipe, generează idei şi dezvoltă concepte viabile de business alături de un trainer internaţional, investitori şi antreprenori consacraţi. La final, echipele îşi validează proiectele dezvoltate prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate. Înscrierile la eveniment se realizează online pe site-ul proiectului http://startmeup.ro

Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul Microsoft, SAP România, Okapi Studio, Skobbler, [e-spres-oh] şi al partenerilor logistici Hub 1317, Pensiunea Speranţa, TechHub Bucharest, How to Web, Smart Bill, Red Bull, Staropramen, Brandshout, Sketch Group şi Blogal Initiative.

Mediatizarea proiectului a fost asigurată de 24Fun, Monitorul Expres, Fapt Divers, Brasov.ro, Looms.ro, Incubator 107 Braşov, JCI Braşov, www.romanticu.org.

Despre Akcees

Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!