Brașovul Dezbate 2012

Brașovul Dezbate 2012

Brașovul Dezbate 

Rotary si Rotaract initiaza un campionat anual de debate intre liceele brasovene
Rotaract Kronstadt, cu sprijinul JCI Braşov, Rotary Club Braşov, Interact Club Braşov, CENTRUL CULTURAL REDUTA, Universitatea TRANSILVANIA din Braşov şi în parteneriat cu AIESEC Braşov, Crucea Roşie Filiala Braşov, The International Award Braşov, SCUT, Tineri pentru Tineri, au placerea de a anunta lansarea proiectului „ Braşovul Dezbate !”.

Proiectul va fi implementat in perioada octombrie-noiembrie 2012, si beneficiaza de finantare din partea Autoritatii Naţionale pentru Sport şi Tineret prin Programul de sustinere a actiunilor de tineret si de o sponsorizare pentru asigurarea cofinantarii din partea Clubului Rotary Brasov,

Evenimentul de lansare al proiectului, format din meciuri demonstrative de debate, va avea loc la Centrul Cultural Reduta, în data de 12 octombrie 2012, incepand cu ora 15:30. Meciurile demonstrative vor fi organizate in cadrul Conferinţei Naţionale JCI Romania 2012, organizate de JCI Braşov, si se vor bucura de participarea unor echipe de debateri din intreaga tara. In audienta sunt asteptati tineri liceeni ce vor sa se familiarizeze cu debate-ul sau vor sa invete de la cei mai experimentati.
Proiectul ” Brasovul Dezbate !” îşi propune dezvoltarea unei comunităţi de debate în Braşov având ca scop creşterea implicării tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani în activităţi educaţionale de tip nonformal. Proiectul va continua sub forma unui concurs de debate pentru elevii de liceu şi se va finaliza cu înfiinţarea de cluburi de debate in cadrul liceelor brasovene, astfel fiind creat un cadru permanent de dezvoltare personală şi implicare pentru tinerii braşoveni.

„Oricine se poate înscrie, indiferent dacă are cunoştinţe sau experienta de debate sau nu. Toţi tinerii participanţi la proiect vor participa la 2 zile de pregătiri pe toate tematicile de care au nevoie pentru a înţelege în esenţă tehnica debate-ului. Am ales sa sprijinim debate-ul ca tehnică de educaţie nonformală pe care sa o promovam prin acest proiect, deoarece prin practicarea acestor tehnici tinerii isi pot dezvolta abilităţile de comunicare şi exprimare în public, lucrul în echipă, gândirea critică, argumentarea logică şi eliminarea barierelor. Toate acestea le pot fi de folos mai tarziu in cariera si viata personala.” a adăugat Medeea Petrovan, managerul de proiect din partea Rotaract.

„Rotary Brasov va organiza anual o competitie de debate intre liceele brasovene, pentru a dezvolta cultura debate-ului in comunitatea noastra. Consideram ca astfel tinerii nostri concetateni vor fi mai bine pregatiti pentru a face fata provocarilor vietii, si acest lucru va consolida comunitatea noastra. De asemenea, dorim sa incurajam celelalte cluburi Rotary din tara sa adopte astfel de competitii, si ne propunem sa ne implicam si in organizarea anuala a unui Campionat National de Debate la Brasov.

Principalele activităţi din cadrul proiectului:

  • 12 octombrie – Eveniment de lansare al proiectului – meciuri demonstrative de debate – Centrul Cultural Reduta
  •  13-14 octombrie – Training şi formare pe tehnica debate-ului – Aula Universităţii Braşov
  •  19-20-21 octombrie – Concurs de debate – Aula Univeristăţii Braşov
  •  25 octombrie – Eveniment de premiere şi inaugurare a Clubului de Debate – Centrul Cultural Reduta

Mai multe informatii despre proiect vor fi publicate incepand de astazi pe www.brasovuldezbate.ro. Tinerii interesaţi să participe în acest proiect îşi pot înscrie echipa folosind următorul formular
Pentru mai multe detalii despre proiect va stau la dispozitie responsabilii de proiect din partea organizatiilor noastre:

Ionut Tata                                                                       Medeea Petrovan
Rotary Club Brasov                                                       Rotaract Kronstadt
tel: 0722.52.66.97                                                      tel: 0737.032.504

Cu stima
Monica Ene                                                                 Diana Stanculescu
Presedinte 2012-2013                                              Presedinte 2012-2013
Rotary Brasov                                                               Rotaract Brasov

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!