#BizSmsCamp este despre oameni

#BizSmsCamp este despre oameni

 

După câteva zile petrecute în Franța pentru a mai da o palmă formei de cancer cu care ma lupt de un an și jumătate, am revenit aproape de casă la Pârâul Rece să-mi încarc bateriile cu și de la oameni faini în tabăra de social media #BizSmsCamp ediția de vară ajunsă de data asta la ediția 15.

Ce este tabăra BizSmSCamp? Păi așa în mare 3 zile, cu traininguri și conferințe, unde înveți de la cei mai buni specialiști în marketing și comunicare cum poți să construiești campanii de succes și ce strategii de social media marketing sunt potrivite pentru tine sau brandul tău, bonus socializezi direct cu oameni din companii, agenții de marketing și comunicare și bloggeri.

Ziua de joi am fost pe drum toată ziua, oboseala ar doborâ și un om perfect sănătos, dar nu mă plâng. În acest timp cei prezenți în tabără i-au ascultat pe cei doi Cristi aka Manafu și Chinezu și eu experimentat neprevăzutul ABSOLUT la un party după lăsarea serii. Dacă unii se distrau pe la ora aia eu eram în drum spre casă de la București, iar pe la miezul nopții ca o Cenușăreasă am ajuns și eu acasă, despachetează, împachetează pentru tabară, noroc cu jumătatea mea, nu știu ce m-aș face fără ea.

Dimineață după cateva ore de somn am ținut să ajung la ora zece în sală, Marta e mereu cu gura pe noi să fim la zece în sală, așa e în tabără :)

 

Am ajuns în timp și deși aveam încă urme de oboseală revederea și energia celor prezenți m-a ținut în formă pentru ziua de vineri, când am aflat lucruri noi și interesante despre influenceri, doua, trei lucruri notabile despre campaniile de pe facebook sau cum lucrează bloggerii cu companiile și am aflat ce minuni și vrăji trebuie să faca un fotograf pentru un eveniment. A urmat ca de fiecare ediție un exercițiu practic de a implementa o campanie de social media, dar nu în câteva zile ci  doar într-o oră, provocator aș spune nu?

Vreau să fac o paranteză după aproape 5 zile petrecute în Franța unde am căutat cu disperare sa manânc o ciorbă, o supă am ajuns în tabără și vineri am mâncat o ciorbă de cartofi … aș fi putut să jur că la momentul acela ciorba aia era cel mai important și sfânt lucru din tabără, mulțumesc echipa BIZ, Marta și echipei de la Restaurantul Piatra Craiului!

Revenim la tabară vineri seară am avut party cu tematică Disco 80′, cum am ajuns târziu joi seară nu am mai avut timp să mă pregătesc regulamentar, dar am avut câțiva colegi care jur că veneau din anii 80′ super tari ținutele de party.

Ca la orice ediție ziua de sâmbătă a început cu vestitul debate care este una din componentele cele mai tari ale acestei tabere, discuția una aparent simplă, cu cine facem campaniile de social media cu agențiile sau direct cu oamenii cu influență în online. Sesiunea conține toate ingredientele care te vor face să îți pui întrebări, să zâmbești sau chiar să râzi cu gura până la urechi dar mai presus de toate vei afla cum justifică ambele părți de ce să mergi cu ei și nu cu tabăra adversă.

Aici dacă îmi permiteți să intervin pe subiect din punctul meu de vedere sunt campanii care se fac bine cu agențiile și sunt campanii pe care le poți face direct cu influencerii fie ei și mai micuți (micro-Influenceri). Deși nu mă consider a fi vreun influencer la mine aplicabil și strict am avut colaborări frumoase cu agențiile care de multe ori știu ce să ceară, alteori uită să îți specifice detalii care uneori fac diferența, dar comunicarea este cheia totuși le rezolvăm pe toate, dacă vobim de colaborări direct cu brandurile eu am avut câteva și încă mai am, partea faină e că poate uneori brandul nu știe ce să îți ceară și acceptă ce oferi, sau sunt mulțumiți pentru că ai reușit “să vinzi” pentru că până la urmă nu contează like-urile ci vânzările nu?

Aproape de subiectul de la debate a fost după pauza de cafea de la MOL (Fresh Corner) despre puterea de decizie și leadership, acum nu știu câți dintre voi fac deosebirea dar v-ați întrebat vreodată care este diferența dintre un manager și un leader? dacă răspunsul e nu, puteți să o faceți acum, nu este deloc același lucru!

 

Umorul este un factor care ne dă de cele mai  multe ori starea de bine. El este prezent și în tabără dar și în campaniile social media asta ne-au povestit și Radu Constantin aka 5 pași & Adrian Popescu  (Cuza – Noaptea târziu) și Radu Băzăvan  (groparu.ro). Pe groparu îl știu de mult, pe Cuza l-am văzut de câteva ori și mai nou l-am cunoscut și pe Radu Constantin. Recunosc că a înțelege anumite tendințe ale noilor generații sunt uneori peste înțelegerea mea, dar îi respect, fiecare avem generația noastră.

Nu o să creedeți ce s-a întâmplat aproape de lăsarea serii … #FotbalLaMol … la propriu cei de la MOL au provocat marile talente la un meci de fotbal pentru 30 de minute, am refuzat să mă dau arbitru, iar de fotbal nu se pune problema, cum s-ar zice sunt bărbatul care nu e atras de fotbal :) dar macar am fost baiatul de mingi, nici nu știți ce greu e sa cauți o minge pe un deal plin de copăcei și vegetație și să speri că o poți recupera, am recuperat doar o minge din cele patru. Învingătorii și cei învinși au sărbătorit un pic mai târziu la Havana Party.

În ciuda faptului ca nu pot bea alcool m-am simțit bine, foarte bine și ca la fiecare ediție tabăra și oamenii care se strâng acolo îmi dă o energie pentru următoarea perioadă fără tabară, înveți lucruri noi sau îți amintești unele dintre ele, te reîntâlnești cu oameni dragi, cunoști oameni noi și cel mai important cred eu socializezi ca de la om la om!

Cu acestea fiind spuse ne vedem la ediția de iarnă când va fi frig și bine (cel puțin pentru mine).

Echipa Biz mai pregătește două tabere de social media, după cum urmează:

  • Social Media Seaside Camp – 29 – 31 august 2018, la Limanu. E prima ediție de tabără desfășurată aici, va fi cu număr limitat de locuri (doar 50), iar activitățile vor avea loc pe 3 bărci. .
  • Social Media Winter Camp – 6 – 9 decembrie 2018, la Pârâul Rece. Eu m-am înscris deja, bineînțeles!

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!