Biciclist sau posibila victima?

Biciclist sau posibila victima?

Biciclist

Ieri cum a fost ceva mai putin soare am iesit din nou sa-mi fac tura zilnica pe bicla, ghici ce, m-au apucat iar toti cei cu cornite, asa ca m-am gandit sa scriu cateva sugestii pentru cei care pedaleaza oriunde ar face ei asta:

  1. Daca sunteti mai multi mergeti in sir indian, nu gramada, nu doi pe partea dreapta si 2 pe stanga pe contras sau pe trotuar.
  2. Daca te gandesti ca poti trece pe o trecere de pietoni pe bicicleta afla ca e total gresit si iti mai incasezi si vreo amenda.
  3. Sfat de la mine, daca vrei sa pedalezi mai linistit, mergi pe drumuri mai putin circulate de masini mari sau mici, nu inhalezi prea multe noxe, nu te claxoneza toti idiotii desi mergi regulamentar, ca asa este cand imparti un metru de sosea cu soferii, iar daca ajungi in vreun satuc lumea iti da binete si nu se uita urat la tine cand ii saluti.
  4. Daca stationezi pe marginea drumului gandeste te ca mai sunt si altii care pedaleaza, nu sta exact pe cei 20 de cm pe care incapem si noi cu chiu cu vai.
  5. Daca intalnesti un alt biciclist saluta si tu, nu te uita ca curca-n lemne daca vezi ca esti salutat la randul tau.

Nu mai are rost dar totusi sa enumeram si alte aspecte care te fac sa te gandesti daca nu cumva esti o tinta vie pe soselele din Romania:

  • Uneori drumul este prea ingust pentru a incapea un biciclist si 2 autoturisme, fiecare pe banda lui, insa cel din spatele meu nu are chef sa reduca viteza si sa astepte sa treaca cel din sens opus asa ca prefera aproape sa ma dea jos pe mine, un exemplu sunt soferii de pe busurile firmei Delaco, fireste nu toti dar cretinul care a trecut pe langa mine a avut noroc ca nu am retinut numarul.
  • Uneori pietonii dorm cand trec strada aiurea, se uita dupa Eva, sau pur si simplu cred ca nu mai este necesar sa se asigure, ce conteaza o bicicleta, sau chiar nu conteaza nimic cand mata ti-a cumparat sosea nu?
  • Soferii nu sunt nici ei mai prejos, in sensurile giratorii uita sa acorde prioritate ca doar ei sunt mai mari, iar daca il mai aud pe unul ca el plateste taxe si are drepturi ii bag teava aia de esapament pe gat, voi sa ma platiti pe mine ca imi umplu plamanii de noxele voastre otravitoare.
  • Pentru a incheia cum se cuvine, Sibiul are deja cateva zeci de trasee de bicicleta, in schimb la Brasov primeaza afacerile si faptul ca unii trebuie sa faca punga mare, toti se bat cu pumnul in piept ca ei vor sa faca turism dar nu sunt in stare sa faca o pista de bicicleta ca lumea, macar una !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!