Biblioteca Vie – Citesc ce vreau, dar stiu ce citesc !

Biblioteca Vie – Citesc ce vreau, dar stiu ce citesc !

Update – 28 oct. 2012

Conform organizatorilor au fost aproximativ 300 de cititori, ca si carti citite, clar ca in topul celor mai citite carti a fost si un acest an persoana privata de libertate si gay, evident unii au stat mai multe ore, altii mai putine. In afara de ei, mare succes au avut Cartile vindecatoare (psihoterapie si terapii alternative, yoga, astrologie, adepta hrana vie), la stransa concurenta cu Ateul .

Cateva concluzii ale cititorilor: “m-au trecut emotii si mi-au venit idei nemaintalnite pana acum“, “am aflat diverse povesti de viata si m-am recunoscut pe mine insumi in ele“, “am invatat sa apreciez mai mult oamenii si parerile lor“.

____________________

27 oct. 2012

Biblioteca Vie, un proiect in care oricine a intrat in pielea unei carti si evident a putut fi “citit”. A doua editie la care am participat eu in Brasov,  evenimentul fiind anul acesta la a treia editie a fost unul reusit, reunind o multitudine de carti pe parcursul a 12 ore intr-o singura zi.

Daca acum 2 ani am preferat sa vorbesc despre “sasul transilvanean” de data asta am “pozat” in fotograf , daca despre sasi nu prea a fost un mare interes, la fotograf am avut ceva cititori de la varste mai fragede pana la oameni maturi care se refugiaza in fotografie dupa o zi incarcata la birou.

Iata o lista cu cartile ce au putut fi citite azi:

Actor , Artist Vizual, Artist Plastic, Basist, Body piercer, Lautar, Muzivian, Antreprenor, Corporatist, Proprietar de afacere, American, German, Polonez, Turc, Adepta hrana vie, astrolog, Facilitator, Psihoterapeut, Terapeut, yoghin, Alpinista, Biciclist, Cascador, Sportiv, ONG-ist, Voluntar national si international, Asistent social, Jurnalist, Ziarist, Mentor scolar, Stilist, Ateu, Gay, Persoana cu dizabilitati, Nevazator, Persoana privata de libertate, Rrom, Tanar institutionalizat, ecologist.

Desi am luat parte doar 5 ore la acest eveniment, ca si in anii trecuti un succes foarte mare l-a avut din nou cartea persoana privata de libertate, apoi destu de citite au fost de asemenea cartile , “gay”, “lautar”, “Ateu” dar si alte carti.

[oqeygallery id=82]

Personal evenimentul mi-a adus un plus pe partea de socializare, un plus de imagine si am cunoscut persoane despre care aveam cunostinta sau cu care am avut un contact prin alte persoane, chiar si 5 minute de “citit” pot spune ca mi-am facut noi prieteni si am cunoscut oameni care isi doresc la randul lor sa cunoasca noi persoane. Cum spunea Cornel “cartea Ateu”, interesant la Biblioteca Vie ar fi sa cunosti, sau sa gasesti persoane care nu simt nevoie de a cunoaste persoane noi, de a socializa , in concluzie declar evenimentul o reusita !

Despre cea mai citita carte in acest an la Biblioteca Vie, dupa parerea mea : Persoana privata de libertate

Trei persoane private de libertate de la Penitenciarul Codlea au participat la Proiectul “Biblioteca Vie”, proiect organizat de A.S.S. SCUT Brasov, cu sprijinul Centrului Cultural “Reduta”. Penitenciarul Codlea, prin intermediul Serviciilor de Educatie si Asistentă Psihosocială, a fost si în acest an prezent la acest eveniment, care contribuie la diminuarea preconceptiilor cu privire la cei care îsi ispăsesc pedeapsa privativă de libertate si la încurajarea reintegrării sociale.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!