Biblioteca Vie 2014, carti si cititori la Brasov

Biblioteca Vie 2014, carti si cititori la Brasov

Biblioteca Vie 2014

Am spus ca revin cu impresii dupa participarea mea la Biblioteca Vie 2014, editia de la Brasov. Punctual, am ajuns la ora 12.00 la Centrul Cultural Reduta din centrul Brasovului, cele 3 grade din termometru se cam resimteau, toata lumea era zgribulita pe strada, iar daca am intrat in 2 magazine erau pline ochi, nu am stiut ce sa cred, chiar asa de interesati au devenit brasovenii dintr-o data de anumite lucruri sau era doar atmosfera placuta din interior, adica era cald?

Bun, am ajuns la locul de desfasurare a unei noi editii Biblioteca Vie si mai apoi mi-am luat in primire locul pe raftul bibliotecii, in acest an au existat trei “camere de lectura” daca pot sa le spun asa, unde cititorii au putut imprumuta cartile pentru a le citi si nu oricum ci in limita a 20 de minute.

Am avut in jur de zece cititori cu tot cu cartile care m-au vizitat, avand in vedere ca am stat in jur de 2 ore a fost ok, cea mai frecventa intrebare care mi-a fost adresata a fost ” Faci bani din blog ?” , o intrebare pe care ma asteptam sa o primesc pentru ca am scris acest subiect in una din cele 3 prejudecati despre bloggeri.

Am vorbit cu cititorii mei, cum am inceput sa scriu ca blogger, cum cresti ca vizibilitate de la an la an, sau despre faptul ca trebuie sa scrii cat mai des sau macar intr-un ritm cu care ti-ai obisnuit cititorii. Le-am mai explicat ca nu ma consider un blogger cu norma intreaga, iar faptul ca din cand in cand ai anumite beneficii este doar o recunoastere a muncii tale la cu care ai contribuit incet, incet la cresterea blogului. Cel mai important, spun eu, a fost ideea de la care trebuie sa plece un viitor blogger, el trebuie sa scrie pe blog din placerea de a scrie, daca cineva pleaca de la ideea ca isi face blog pentru a face bani, atunci a pornit clar cu stangul.

Am recunoscut cateva persoane pe care le-am vazut si in anii trecuti, dar si “carti” noi, au fost doua ore pentru care va multumesc, cititorii au parut real interesati de ceea ce face un blogger si cat de obiectiv este el atunci cand scrie despre un subiect.

Cred ca la anul ar fi necesara totusi o locatie unde toate cartile sa fie la un loc, este alta atmosfera, parerea mea, iar in acest an promovarea mi-a parut mai slaba ca in ceilalti ani, nu am idee de ce, insa poate organizatorii s-au focalizat pe alte canale de comunicare. In schimb asa cum si Ioana Serb mi-a marturisit in acest an am vazut mai multe persoane trecute de tinerete, un lucru bun. Felicitari voluntarilor pentru implicare in organizarea evenimentului au fost ca albinutele.

Am sa cer cateva date si de la organizatori pe care am sa le adaug la acest post, din cate am vazut eu in acest an Biblioteca Vie a avut disponibile pe raft aproximativ 50 de carti vii, nu stiu daca e mult sau putin, insa daca fiecare carte a avut cateva 10 cititori ar fi excelent. Ca si in anii trecuti cred ca recordul de cititori va fi in continuare pastrat de persoanele private de libertate.

Cartile mele de vizita care v-au placut si au facut senzatie au fost asigurate de AdviceMedia, iar mai jos aveti cateva fotografii de la fata locului, nu am uitat de ceea ce am scris la articolul precedent despre premiile surpriza, asadar cativa dintre cititorii mei de azi vor primi cate un premiu surpriza, ii rog pe Trandafir Alexandra, Mihaela Dragan, Robert Farkas si Razvan Anton sa imi lase fie un mesaj aici, sau pe facebook sa vedem cum le trimit premiile.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!