Biblioteca Judeţeană Braşov va invita la Târgul internaţional de Carte şi Muzică

Biblioteca Judeţeană Braşov va invita la Târgul internaţional de Carte şi Muzică

Târgul internaţional de Carte şi Muzică

Biblioteca Judeţeană Braşov are plăcerea să vă invite la lansarea colecţiei Biblioteca istorică a Braşovuluiformată din cărţile supliment ale revistei ASTRA:

  • Monografia judeţului şi oraşului Braşov de Alexandru Petit
  • Escursiuni pe muntii Ţării Bârsei şi Făgăraşului de Ioan Turcu

Prezintă: istoricii Nicolae Pepene şi Bogdan-Florin Popovici

Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie, orele 11,30, în cadrul Târgului internaţional de carte si muzica Braşov, la Business Park.

Colecţia Biblioteca istorică a Braşovului este un proiect editorial al revistei ASTRA care vizează recuperarea publicaţiilor vechi, cu un conţinut valoros pentru istoria oraşului şi judeţului Braşov.

Monografia lui Al. Petit a apărut pentru prima dată în 1922 şi a devenit în timp rară. Ediţia a II-a oferă cititorului o descriere a judeţului şi Braşovului proaspăt ieşite din Primul Război Mondial, cu fotografii istorice, planul oraşului Braşov şi harta judeţului Braşov (1922).

Volumul lui Ioan Turcu a apărut la tipografia lui A. Mureşianu, în 1896, şi a fost prilejuit de delimitarea graniţei dintre România şi Austro- Ungaria în 1886. Este prima lucrare în limba română cu subiect turistic montan pentru sud-estul Transilvaniei. Cartea este un model pentru profesionalismul, interesul şi bogăţia detaliilor. Prin redarea legendelor locale şi a tradiţiilor, lucrarea protonotarului comitatului Făgăraş, Ioan Turcu, este un veritabil şi modern ghid turistic cultural pentru Ardealul de sud, aşa cum era el în ultimul deceniu al secolului al XIX-lea.

Vă aşteptăm cu drag la lansare!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!