Cursuri de antreprenoriat pentru resurse umane oferite de JCI Brasov

Cursuri de antreprenoriat pentru resurse umane oferite de JCI Brasov

JCI Brasov

JCI Brasov in parteneriat cu Școala Natională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București organizeaza cursuri la Brasov in cadrul proiectului finanțat prin fonduri structurale europene „E.H.R. – Antreprenoriat pentru resurse umane” implementat de catre JCI Romania in parteneriat cu SNSPA si D&D Research și Asociația Națională a Editorilor și Autorilor de Teste Psihologice și Educaționale. Detalii aici.

 Proiectul se adreseaza specialistilor in resurse umane care doresc sa initieze o activitate independenta, o afacere in viitorul apropiat (maxim 2 luni), iar cursurile se vor organiza in luna noiembrie 2012 la Brasov si se vor derula cu sprijinul organizatiei locale JCI Brasov, precum si a trainerilor JCI.

 Condiții de eligibilitate.

Prima conditie de eligibilitate este calitatea de specialist in resurse umane. Sunt considerate eligibile persoanele care au studii in domeniu (master de RU, curs de Inspector RU) sau care lucreaza pe o pozitie sau intr-un departament de RU, ori care isi desfasoara activitatea intr-o firma cu specific de RU. Psihologii atestati in psihologia muncii si/sau organizationala sunt de asemenea eligibili.

Cea de-a doua conditie de eligibilitate este deschiderea unei activitati independente in maxim 2 luni de la terminarea primului modul de cursuri.

Persoanele care doresc sa-si deschida o afacere dar nu sunt specialisti in resurse umane isi pot dobandi aceasta calitate prin participarea la un curs de Inspector Resurse Umane. Acesta poate fi parcurs la orice firma de profil.

Se pot inscrie in proiect persoane care au domiciliul stabil in Regiunea de Dezvoltare Centru: judetele Brasov, Sibiu, Alba, Mures, Harghita, Covasna.

 Cursurile se desfășoară în două etape distincte și succesive: antreprenoriat (cunoștințe de managementul afacerilor) și abilități manageriale (rolul testelor psihometrice în dezvoltarea resurselor umane). În cea de-a doua etapă cursurilor vor cuprinde informatii privind testele psihometrice. Cursurile sunt certificate de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților) și de Colegiul Psihologilor (doar in cazul psihologilor care sunt specializati in psihologia muncii si/sau organizationala).

Cursurile de Antreprenoriat au urmatorul program: 2 week-end-uri (sambata 8 ore, duminica 4 ore), urmate de 24 de zile pe o platforma online de e-learning, asincrona.

Cursurile de Abilitati Manageriale au urmatorul program: un week-end (sambata 8 ore, duminica 4 ore), o zi de sambata in urmatorul week-end, 8 ore. Urmeaza 19 zile de platforma online de e-learning, iar apoi, intr-o zi de week-end, 5 ore alocate examenelor CNFPA, institutie care va acorda un certificat de Abilitati Manageriale.

Pe parcursul workshopurilor de antreprenoriat (cursurile din prima secțiune) cursanții vor fi asistați în elaborarea unui plan propriu de afaceri pentru o idee pe care doresc să o implementeze. Planurile de afaceri vor intra într-o competiție, incheiata cu premii.

Subvenții și premii

Pentru participare la cursuri, fiecare cursant va primi o subventie de 1421 lei (net) ce vor fi incasati la finalul cursurilor.

Fiecare persoana care isi deschide o afacere este inscrisa intr-o competitie a planurilor de afacere si primeste o suma de bani drept premiu de deschidere a afacerii. Aceste premii sunt de doua feluri: 72 de premii de excelenta, cu valoare cuprinsa intre 1000 si 3000 de euro si 468 de mentiuni in valoare de 1410 lei (brut). Participantii in proiect care inregistreaza o firma vor primi in total minim 2600 lei. Firma poate fi deschisa in orice domeniu de activitate si poate avea orice forma doriti (persoana fizica autorizata, SRL, IMM etc.)

 Condiții de participare

Pentru a încasa subvenția pentru cursuri, cursanții au obligația de a parcurge integral cele două secțiuni (antreprenoriat și resurse manageriale), de a fi prezenți în proporție de 100% la activitățile zilnice față-în-față (4 week-end-uri) si pe platforma de e-learning.

Pentru a intra în competiția de premii pentru planuri de afaceri, cursanții trebuie să elaboreze (cu asistență, în cadrul cursurilor) un plan de afaceri pe o idee proprie sau sugerată de instructorii de training. Premiile se acordă în condițiile înregistrării unei firme sau persoane fizice autorizate la Registrul Comerțului.

 Tipurile de afacere care se pot iniția

Persoană fizică autorizată. Avantaje: taxe reduse, procedură simplificată, obligații fiscale reduse.

Firmă (de la individual la maxim trei asociați). Avantaje: posibilitatea de a obține subcontractări, de a face un număr mai mare de angajări, pe durată nedeterminată etc.

Participanții în proiect pot înființa firme cu orice obiect de activitate din codul CAEN.

 Pentru realizarea înregistrării la Registrul Comerțului, cursanții vor primi un ghid de orientare cu pașii care trebuie urmați și asistență pentru completarea formularelor.

 Pt inregistrari va rugam sa folositi urmatoarele date de contact e-mail: ehrcentru@gmail.com, telefon: 0753 084 055

 Va invitam sa va inscrieti la aceste cursuri si sa le recomandati tuturor persoanelor interesate.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!