ANIMATON – Proiecţie de scurtmetraje de animaţie, ediţia 3

ANIMATON – Proiecţie de scurtmetraje de animaţie, ediţia 3

 

animaton

ANIMATON – Proiecţie de scurtmetraje de animaţie, ediţia 3

Sâmbătă 18 ianuarie, 19:00
Galeria de Artă Contemporană M8

str. Mureşenilor nr. 8, Braşov 
inf/rez: 0722245893

Animația reprezintă derularea rapidă a unei secvențe de imagini pentru a crea iluzia mișcării.

Exemple primitive de desene care surprindeau mișcarea pot fi găsite încă din antichitate pe diferiți pereți și oale. Chiar dacă nu se pot numi propriu zis animații, ele arată dorința oamenilor de a copia mișcarea reală și de-a o reda în alte circumstanțe. Însă primele animații au putut fi văzute cu ajutorul instrumentelor mecanice inventate înainte de apariția cinematografiei, cum ar fi kinetoscopul și taumatropul. Odată cu cinematograful, domeniul animației a înregistrat o explozie creativă. În primele decenii s-au descoperit zeci de tehnici de animație cum ar fi tradițională, stop-motion, gravare direct pe film, pixilation, claymation, animație cu păpuși etc. Tot atunci s-au delimitat principiile animației care se mai folosesc până în prezent.

În cadrul Animatoanelor organizate de către CineClub avem ocazia să urmărim şi să dezbatem o serie de selecţii din imensa diversitate și talentul demonstrat de cineaștii care produc scurtmetraje de animație în intreaga lume.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!