Aer, apă, foc, pământ – Alchimie pentru suflet!

Aer, apă, foc, pământ – Alchimie pentru suflet!

Marius Matache Alchimie

Am intrat in luna mai, iar primul eveniment al acestei luni despre care vreau sa va dau de veste are cateva secrete despre Alchimie, iar aceste secrete sunt foarte bine cunoscute de nimeni altul decat Marius Matache.

Luati aminte cateva clipe la cat de frumos descrie secretele Alchimiei:

Pe copertă veți descoperi 4 triunghiuri diferite – ele reprezintă patru din simbolurile de bază din alchimie – aer, apă, foc, pământ. O pictură similară este atribuită, în broșură, și piesei Alchimistul.

Oxidul de zinc era numit de alchimiști zăpada albă, astfel că el este simbolul atribuit piesei NingeSimbolul focului revine piesei Licurici (în engleză fireflies), iar pe cel al aurului l-am atribuit piesei ce deschide albumul, La un hanîn care se vorbește de o monedă… gălbuie.

Așa cum probabil era de așteptat, cele două piese cu ploaie (Ploaia, Azi plouă) au ca semn corespondent apa, Treci, vântule! pe cel al aerului, iar Dragostea e un tren am “lipit-o” de simbolul pământului. Luna apare noaptea, la fel și visele (de obicei), așa s-a născut corespondența din astrul nocturn și piesa În visul meu

Armele sunt făcute din fier, iar ele sunt cele care duc războaiele, astfel că fierul este simbolul piesei Regii războiniciPentru că Dumnezeu din piesa omonimă este o femeie, corespondentul găsit în simbolistica alchimică a fost cuprul, iar acesta o simbolizează pe Venus, zeița frumuseții.

Nici eu nu puteam sa descriu atat de bine magia si secretele Alchimiei, abia astept sa ascult noul album si cine stie cum ne surprinde din nou Marius cu o vizita la Brasov, pana atunci aveti mai jos cateva date despre lansarea albumului la Bucuresti!

Lansarea albumului în București are loc pe 16 mai, începând cu ora 19:00, la Palatul Național al Copiilor din București (Sala Mică).

Puteți cumpăra bilete la preț redus  până pe 3 mai, accesând acum platforma iabilet. Zic să vă grăbiți, că nu se știe ce surprize vă rezervă următoarele zile.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!