7 show-uri în a treia zi de Feeric Fashion Week

7 show-uri în a treia zi de Feeric Fashion Week

Feeric Fashion Week

Feeric Fashion Week, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, a programat în cea de-a treia zi a festivalului de la Sibiu șapte prezentări de modă, trei prezentări individuale și patru prezentări în Feeric Venue, la Redal Expo, „casa” ediției din acest an.

                Startul l-a dat designerul român Alina Moza, cu o colecție absolut impresionantă, o colecție extinsă gustată din plin de publicul prezent pe strada Xenopol, pe pasarela improvizată lângă hotelul Împăratul Romanilor. Colecția Alinei a fost intitulată Axis Mundi și a fost construită având la bază cultura, arta și tradiția rmoânească.

Reflexia rădăcinilor românești împletite cu modernitatea se regăsește în structurile rigide ale materialelor naturale din cânepa și in, combinate cu fluiditatea notelor de blândețe și delicatețe a lânii, bumbacului și borangicului.

                Câteva ore mai târziu, în interiorul bisericii evanghelice din comuna Cristian, cei doi designeri argentinieni din spatele brandului Sarah Jessy Jones, Eduardo Perez și Diego di Biase, au oferit publicului o nouă explozie de culoare, cu o colecție cu adânci rădăcini în pictură și în arta plastică. Conceptul colecțiilor de culoare pentru brandul argentinian a apărut în anul 2009, colecția fiind dezvoltată de la an la an cu noi piese vestimentare extrem de ofertante vizual.

Albec Bunsen, designer spaniol prezent în premieră la Feeric Fashion Week, a încheiat seria prezentărilor individuale de ieri în fabrica Boromir. Colecția are o linie pseudospațială, cu inspirație din costumele astronauților combinate cu elemente spațiale.

Seara a debutat în Feeric Venue cu prezentarea designerului grec Marios Karavasilis. Dysmorphia e o colecție ce vorbește despre disformități, a materialelor, a gândurilor și a emoților. Apoi, Spoff a adus în fața publicului o colecție din 27 de piese. Soft Power e o colecție de ținute urban chic, cu un look simplu, confortabil, accesibil și modern. Yvan Andreu și Petra Orha au închis seara de Venue, unde a avut loc o nouă petrecere organizată în colaborare cu Jidvei.

                Astăzi prezentările debutează la ora 13, la Castelul de Lut – Valea Zânelor, unde publicul va avea ocazia să admire o nouă colecție a designerilor maltezi Charles & Ron. De la ora 16, Feeric Fashion Week revine la Palatul Brukenthal din Avrig pentru prezentarea Ana Mariei Galan, primul designer străin care a prezentat la Feeric Fashion Week. De la ora 19, în sala festivă a Bibliotecii Astra, vom avea ocazia să vedem o nouă colecție semnată Natalia Vasiliev iar în Feeric Venue vor avea loc din nou patru prezentări realizate de Pimpi Smith, Ștefania Borodi, Tenue de Saf și Donka Stacovski.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!