5 pompieri brașoveni în ascensiune pe vârful Lenin (7134m)!

Robert Cadar November 27, 2017
0 people like this post

Putini vorbesc despre oamenii cu adevarat curajosi, m-as bucura chiar ca presa brasoveana sa preia aceasta “stire” cum s-a intamplat deja la Digi24 Brasov. Personal il cunosc pe unul dintre acesti oameni de foc si imi place visul lor. Este un vis care are nevoie de sustinerea noastra si sunt sigur ca se vor gasi si oameni de suflet care sa ii ajute, poate chiar firme. În viaţa de zi cu zi sunt pompieri militari, iar în timpul liber au format o echipă de alpinism de mare altitudine şi au cucerit deja cel mai înalt vârf din Europa. Vorbim despre cinci ofiţeri ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care se pregătesc pentru a urca, la anul, pe un vârf de peste şapte mii de metri, din masivul Pamir.

Sub egida „CURAJ ŞI DEVOTAMENT” aceștia vor desfășura o expediție alpină pe unul dintre leoparzii zăpezilor, vârful Lenin (7134m) din masivul Pamir,Tajikistan / Kyrgyzstan. In decursul acestui an s-au pus bazele unei echipe de ascensiune( formată din 8 ofiţeri de pompieri, dintre care Lucian Marciu, Dan Colniceanu, Alexandru Dina, Machis Ion și Vlad Kubinyecz, echipa LENIN 2018), urcând vârful Grossglockner (3798 m, Austria) şi vârful Mont Blanc (4810m, Franţa).

Astfel, vara anului 2017 a fost o premieră pentru pompierii din România când 8 ofiţeri de pompieri au atins împreună cota cea mai înaltă din munţii Alpi, vârful Mont Blanc. Aici s-au pus bazele unui grup compact cu aspiraţii măreţe, dornic să evolueze, să işi testeze și să iși depășească propriile limite. Cu o experienţă vastă în domeniul montan, atât în ţară cât şi în străinătate, echipa dorește să işi tureze motoarele într-o expediţie de alpinism de mare altitudine.

Este un modul nou de evoluţie în viaţa unui om, o astfel de expediţie presupune o organizare minuţioasă şi sacrificiu, elemente care nu lipsesc din activitatea de zi cu zi pe care o desfăşurăm în folosul comunităţii braşovene. Expediţia se va desfăşura pe parcursul a 21 de zile şi este nevoie de o conditie fizica buna, de echipament corespunzator si de o aclimatizare eficientă.

Vârful Lenin este al treilea ca înălțime din fostul spațiu sovietic, al doilea din Pamir și cel mai înalt din Kyrgyzstan. Munţii Pamir sunt situaţi în partea vestică a Asiei Centrale şi reprezintă un important masiv muntos care se învecinează cu uriaşele lanţuri muntoase Tian-Shan, Kun-Lun, Hindu Kush, Karakorum, Himalaya, întinse pe mii de kilometri. În acest vast teritoriu se află toate vârfurile cu altitudini de peste 7000 m de pe Terra.

Pregătirea pentru ascensiune reprezintă un ansamblu complex de activități, care se vor desfăsura pe perioada a 10 luni în munții din țara noastră. Vor efectua antrenamente în țara unde vor încerca să simuleze condițiile pe care le vor întâlni în masivul Pamir.

Și tu poți să îi susții cu o donație și un gând de încurajare pe următorul link: expeditia-pompierilor-pe-varful-lenin.  Arată lumii întregi că puterea visurilor tale elimina bariere!

  • 0
  • 1968