5 lucruri tari pe care le poti face cu noul Apple TV

5 lucruri tari pe care le poti face cu noul Apple TV

apple TV

Compania Apple este cunoscuta lumii intregi datorita modului in care a revolutionat industria gadgeturilor electronice, dar mai ales suflului nou adus intr-un domeniu in care totul parea stationar. Ideile revolutionare ale lui Steve Jobs au oferit omenirii un nou standard de raportare, o baza de referinta la care mai toate companiile rivale se uita atunci cand isi doresc performanta.

Daca in materie de dispozitive mobile, Apple a reusit sa surprinda intr-un mod impresionant cu telefonul inteligent iPhone, precum si cu gadgeturile iPad sau iPad Touch, o ramura a industriei electronice in care parea ca Apple nu are curajul de a intra era cea a televizoarelor.

Insa, asa cum era de asteptat, atunci cand a facut-o, a fost in stil mare si invariabil fenomenal, reusind sa ofere un nou produs care sa influenteze in mod pozitiv dezvoltarea ulterioara a acestui domeniu.

In anul 2011, Apple lansa primul sau model de televizor, care a fost, an de an, imbunatatit, adaugandu-i-se noi caracteristici care sa il faca compatibil cu cererea clientilor, din ce in ce mai complexa. Daca pana acum, televizoarele Apple nu se diferentiau foarte mult de produsele competitorilor (poate doar un semnal full high-definition si un procesor mai puternic), modelul lansat in anul 2015, la San Francisco a reprezentat o reinventare a televizorului. Toate noutatile prezentate de noul Apple Tv ofera un nou nivel de interconectivitate la nivel global, social si uman.

Asistenta virtuala (Siri este cu mult mai vorbareata decat era pana acum pe celellate dispositive ale Apple), comenzi vocale care permit utilizatorului sa acceseze continutul dorit in doar cateva secunde, telecomanda reinventata, cu noi imbunatatiri, suport pentru aplicatiile disponibile in magazinul Apple, interconectare absoluta la serviciile de filme si jocuri, direct de pe televizor- toate acestea fac din Apple Tv, un televizor care defineste omul modern si nevoile sale din ce in ce mai sofisticate. Televiziunea a reprezentat unul dintre punctele de interes ale lui Steve Jobs, pe care spera sa o faca cat mai accesibila destinatarilor sai.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere muzicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs

Televizorul face parte din parte integranta din viata noastra de zi cu zi; de aceea, oamenii isi doresc sa aiba televizoare cat mai performante si care sa le ofere cat mai multe functii. Este bine stiut faptul ca televizorul este principalul furnizor de continut de divertisment in anumite momente ale zilei, insa, cu Apple TV, notiunea de divertisment capata noi dimensiuni datorita modului in care reuseste sa se integreze in locuinta posesorului. Iata care sunt cele mai tari cinci lucruri pe care le poti face cu Apple Tv, atunci cand simti ca te plictisesti de televizorul obisnuit (ca mod de difuzare a unor imagini insotite de sunet):

  1.  Distreaza-te cu Siri, asistentul virtual de la Apple! In cazul in care nu stiai, chiar ai la dispozitie un asistent care sa te ajute atat in setarile televizorului, dar mai ales in cautarile pe care le intreprinzi pe internet, datorita conexiunii online pe care o are televizorul. Spre deosebire de soft-ul de pe iPhone si iPad, versiunea de Siri de pe Apple TV este mult mai interactiva si va ofera mai multa interactiune, ceea ce nu poate fi decat foarte amuzant, atat timp cat va scuteste de foarte multe comenzi. Cu ajutorul acestei aplicatii integrate se pot schimba programele, luminozitatea si contrastul oferit de catre aparat, dar se pot face si inregistrari ale emisiunilor preferate, atunci cand nu pot fi urmarite.
  2. Bucura-te de un continut online variat, accesibil cu comanda vocala! Telecomanda de la Apple Tv a fost reinventata, asa ca utilizatorul se poate bucura de un centru de comanda care este dotat cu tehnologie touch-screen si care are incorporate un microfon pentru a prelua comenzile vocale. Faptul ca Apple Tv este un televizor inteligent, care se conecteaza la internet, ii permite utilizatorului sa acceseze un continut variat, aflat la dispozitie in mediul online, asa cum ar fi facut-o de pe un computer, tableta sau telefon mobil.
  3. Un serviciu complex de aplicatii care pot fi accesate direct de pe telecomanda! Acestea permit utilizatorului sa beneficieze de cele mai diverse servicii de streaming TV, din diferite domenii. Pentru cei care sunt pasionati de anumite sporturi, Apple Tv este televizorul care le va permite sa urmareasca continutul dorit, pe un afisaj HD, din confortul propriei locuinte. Una dintre cele mai noi aplicatii, care este dedicata sportului mintii, este aplicatia Pokerstars, unde pot fi urmarite diverse evenimente din acest domeniu, precum EPT sau PCA, dar si multe altele.
  4. Iti poti juca online jocul favorit, ori de cate ori doresti! Apple Tv ofera un nou mod de a-ti juca jocurile favorite, datorita integrarii in softul tvOS a functiei de recunoastere a telecomenzii drept controller pentru jocuri. Aceasta are un accelerometru si un giroscop integrate, care permit trecerea in modul de joc foarte usor. De asemenea, Apple Remote Control are o suprafata virtual de control, care dinamizeaza jocul in mod instant.
  5. Transfera continutul de pe iPhone sau iPad in Apple Tv pentru o vizualizare la dimensiuni mai mari! Datorita functiei Air Play, continutul stocat in telefonul inteligent sau pe iPad poate fi transferat in televizor pentru a putea fi urmarit in conditii mult mai bune. Este o facilitate de care se poate uza atunci sunt adunate mai multe persoane si dimensiunea redusa a celorlalte dispozitive nu permit vizualizarea de catre un numar mai mare de oameni.

Pe langa lucrurile pe care le poti face cu un Apple Tv, evidentiate mai sus, cu acest televizor se poate urmari continut digital furnizat online de anumite companii, iar in viitor vor fi dezvoltate aplicatii capabile sa inlocuiasca toate dispozitivele adiacente, precum DVD-playerul, care vor integrate direct in televizor, pentru a oferi o experienta vizuala completa.

Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile asociate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!