4 zile fără facebook, blog și televizor la Cincșor

4 zile fără facebook, blog și televizor la Cincșor

 

Pe la început de an vedeam în rețelele de socializare câteva fotografii dintr-o locație la 70 de km de Brașov într-un sat parcă uitat de timp. Pentru asta trebuie să mulțumesc trupei Byron, pentru că se aflau în această locație și lucrau la un viitor album. M-am gânditi instant ce frumos ar fi să petrec câteva zile liniștite departe de agitația și aglomerația orașului, am trimis un mail către casa de oaspeți de acolo, dar din păcate locurile erau deja ocupate.

M-am resemnat repede cu gândul că nu voi ajunge pe acolo și totuși doamna Carmen (cea care se ocupă de acest proiect minunat) mi-a scris după o perioadă și m-a anunțat că ar avea o cameră disponibilă iar dacă doresc să petrec sărbătorile pascale să consider acest lucru ca pe o invitație din partea ei. Fac o paranteză și vă spun că mereu m-au emoționat oamenii frumoși cu inima mare. Bineînțeles că am acceptat și momentan tocmai m-am întors din satul Cincșor unde familia Schuster au creat pot spune propria lor lume, una tare frumoasă și simplă.

Au restaurat trei locații din sat și le-au transformat în case de oaspeți (vechea școală, casa parohială și casa țărănească) promovează și susțin cultura și arta artiștilor din zonă și nu numai. Din când în când au periodic evenimente care promovează tradițiile săsești, arta și oamenii talentați prin creațiile lor unice. Deja este a doua zi când scriu la acest post, pentru că pur și simplu nu mi-am revenit după deconectarea din aceste zile de liniște.

Să te trezești dimineață cu cântecul cocoșului, să auzi păsărelele și zumzetul albinelor și să te bucuri de aerul parfumat de copacii înfloriți, de soarele care deja la ora prânzului era prea puternic nu este un lux la Cincșor este normalitate. Concret zilele acestea am vizitat câteva zone din Țara Făgărașului, m-am răsfățat cu bunătăți gătite de Chef Boșca Adrian care a reușit să mă convingă cu gustul să mănânc și eu puțină friptură de miel sau să mănânc toată porția de brocoli din farfurie.

Iar dacă scumpa mea soție a citit înconjurată de o bibliotecă plină cu cărți, eu am scris la propria carte, dar nu pe laptop ci de mână așa cum o faceam cu drag acum câțiva ani buni, pentru că nu am vrut tehnologie prea multă în jurul meu. Un motiv în plus la Cincșor nu există televizor cel puțin în clădirea vechii școli unde am stat noi.

Am plecat cu o liniște în suflet de acolo că mi-am revenit cu greu în agitația civilizației grăbite a orașului Brașov, oameni nervoși și pe grabă în permanență, nu au răbdare nici măcar la trecerea de pietoni la prima fracțiune de secundăa culorii verzi auzi claxonul, mdaa. O să mai revin la Cincșor îmi place foarte mult zona și în general satele care au ceva din istoria sașilor pe care îi admir. Erau niște pionieri ai voluntariatului și erau uniți ca o comunitate adevărată.

Îi mulțumesc familiei Schuster pentru ospitalitate, dacă aveți vreodată nevoie de o evadare din viața asta plină de zgomot vă recomand cu drag Casa de Oaspeți de la Cincșor.

O parte din fotografii mai jos, restul sunt pe contul de instagram.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!