Cam 10% din ce a fost la BizSMSCamp

Cam 10% din ce a fost la BizSMSCamp

Este momentul sinceritatii in social media si nu numai, sa va spun cum m-am simtit in tabara de social media organizata de Marta si echipa BIZ, impreuna mi-au facut o surpriza frumoasa in aceasta vara. Inainte de toate, stiu ca toata lumea din tabara a aflat in mare ca ma lupt cu o forma rara de cancer cu care pot spune ca pana acum am dat cateva lupte si am castigat, iar tabara mi-a oferit prilejul sa ma incarc cu energie pozitiva de la cei prezenti, asa ca le sunt recunoscator pentru acest lucru.

Cifre

3 zile si 3 nopti ca intr-o poveste frumoasa, am  cules informatii, am petrecut alaturi de oameni care imi sunt dragi, am cunoscut oameni noi si la final am notat cateva idei, unele dintre ele am sa le aplic chiar in cazul meu.

700 de oameni au trecut pragul Biz SMS Camp in decursul a 13 editii, ceea ce denota faptul ca multe lucruri frumoase s-au petrecut la Paraul Rece, insa cum spunea si Marta Usurelu de fiecare data la intalnirea dintre bloggeri, agentii si branduri este momentul sinceritatii in social media, de data asta au fost peste 110 participanti !

3 sfaturi de la Victor Kapra pentru inceput:

 1. Facebookul nu este doar o retea de socializare pentru profesionisti
 2. Orice manager important trebuie sa aiba o pagina activa de facebook
 3. Fiecare brand trebuie sa detina o procedura pentru angajati in ceea ce priveste postarile din social media

Discuții

De departe cea mai tare parte a fost sesiunea de debate facebook vs. blog, unde ar trebui sa stiti ca blogul a iesit invingator, insa cum deja poate v-ati dat seama, reteta perfecta ar fi un mix intre cele doua.  Acum cine nu l-a ascultat pana acum pe Byron, clar este in pierdere, dar poate indrepta acest lucru, omul asta ne-a povestit cum a gustat incet, incet din reteta succesului.

Tot despre succesul unei campanii au vorbit pe rand oameni din agentie, bloggeri si chiar si clientii, desigur fiecare pe limba lui, insa incercand sa ajunga toti la o directie comuna. Deci am avut pana acum social media, campanii, distractie, aer curat, dar si emotie.  Iar daca vorbim de emotie clar trebuie sa va povestesc despre Claudiu si Mihai de la EFdeN, eu i-am cunoscut anul trecut in Tara lui Andrei.

Eu am observat de atunci ceva in ei, dar nici eu nu stiam ce :) au o poveste de viata de la care putem toti invata cateva lucruri :

 1. Sa observam (probleme)
 2. Sa cream (gasim solutii) Atentie: Necesita initiativa
 3. Sa completam puzzle-uri (stiti cum arata finalul si pui piesa cu piesa)
 4. Sa fim draguti (cu oameni draguti, dificili, portari, secretare, animale, etc.)
 5. Sa fim creativi (solutiile nu pica din cer, ci prin munca multa )
 6. Sa fim recunoscatori (pentru orice)
 7. Sa mergem mai departe (cand totul este pierdut)
 8. Sa fim fericiti si sa zambim (in echipa, in exterior, acasa, in market)
 9. Sa invatam mereu (mereu sa te astepti ca gresesti)
 10. Sa dam mai departe si sa inspiram (trebuie sa fim mai multi)

Mai raman putin la emotie si va spun ca momentul in care Mihai si Claudiu au vorbit in fata noastra a atins pe toata lumea, pe mine in special pentru ca m-am regasit in multe din aceste lucruri, ce inseamna pentru fiecare din nou a darui ceva fara sa astepti ceva in schimb, ce inseamna voluntariatul?

Un alt subiect fierbinte au fost… banii, despre bani cu oameni care stiu sa faca bani din pozitia bloggerilor, a agentiilor dar si a clientului. Toata lumea greseste, insa cum spunea si Cristi pe toti ii uneste ideea de business, de cele mai multe ori tensiunile sunt alimentate de comunicare, de respect, de preconceptii.  Nu vreau sa cobesc, lucrez foarte bine cu cateva agentii, insa am avut propuneri pe care le-am refuzat pentru ca nu ma regaseam in ele si aici nu vorbesc neaparat de partea financiara.

La BizSMSCamp am auzit pentru prima oara si de marketing 3.0 un concept adus in discutie de Ana Maria Băjan, Marketing, PR and Business Development Executive Director, Caroli Foods Group, asa ca am cautat putin pe net si am gasit in 10 idei ce inseamna marketing 3.0, nu m-am chinuit sa mai fac o traducere, dar oamenii in domeniu inteleg marketing 3.0!

The 10 Commandments of Marketing 3.0

 1. Treat your customers with love and your competitors with respect.
 2. Be ready for transformation and change.
 3. Make your values clear and support them.
 4. Focus on the segment that can give you the greatest benefits
 5. Price fairly to convey your quality.
 6. Help potential customers to connect with your company and its products.
 7. Look upon your customers as customers for life.
 8. View each business as a service. Because each product is tied to a service.
 9. Improve your business process every day.
 10. Consider various aspects and information—not just finance related—before making a decision.

Bunătăți

Cand mergi intr-o tabara, mereu ai parte pe langa distractie si lucrurile frumoase si de surprize, cam asa a fost si la BizSMSCamp, am savurat o inghetata de la mama ei pe care o cheama Siviero Maria, am gustat din noul concept #kebun de la Califcam atat de mult ca nu a mai intrat nici macar o salata de la Eisberg, dar m-am racorit cu un pahar de Lillet.

Cu Profi, azi la Timisoara, mâine-n toata țara!

Profi au organizat un mic concurs de puzzle-uri cu ocazia aniversării a 600 de magazine, cum ma asteptam cineva acolo sus ma iubeste, asta pentru ca in tabara povesteam cu Ivo ca nu am reusit sa ajung la Timisoara, dar norocul ti-l faci cu o echipa Profi, asa ca toata echipa impreuna cu capitanul, care lucreaza la CristianFlorea.ro plecam la Timisoara un weekend pentru ca am luat locul intai.

Am revazut oameni de suflet, am cunoscut oameni de suflet, mie de fel imi sunteti dragi toti, nu are rost sa fac o lista aici. Eu zic ca cineva acolo sus ma iubeste si o sa trec peste noile provocari ca sa ne putem vedea si in iarna. V-am tzucat!

ps. era sa uit, au mai fost doua activari importante una pe Tinder, dar nu am mai prins loc :)) iar la a doua activare am reusit sa vad un urs, desi alerg de doi ani pe Varful Tampa si in Poiana Brasov si nu am reusit sa vad ursul, e bun domnul Negrea!

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!